Nefungující youtube videa v českém wordpressu s Texy! pluginem

V jednom starším příspěvku jsem si stěžoval, že když si nainstaluji defaultní český WordPress 2.0.5 s Texy! pluginem (nevím jestli je v aktuální verzi již opraveno), tak se mi nezobrazují videa, která vložím přímo do stránky například z youtube.com. Řešení publikoval Jakub Tomášek, ale zapomněl dodat, kam ten kus kódu umístit, což je to nejdůležitější.

Pokud máte tedy stejný problém jako já, řešení je následující. Kód $texy->htmlModule->trustMode(FALSE); je potřeba umístit do souboru wp-content/plugins/texy-plugin.php na řádek 112 do funkce do_texy(). Upravená fce do_texy() bude vypadat takto:

<?php

.....

function do_texy($text)
{
  if (!has_texy_header($text)) {

       // apply default filters
       $text = wptexturize($text);
       $text = convert_smilies($text);
       $text = convert_chars($text);
       $text = wpautop($text);
       return $text;
  }


  $texy = &newTexy();
  $texy->headingModule->top = 3;
  $texy->htmlModule->trustMode(FALSE);

  return do_texy_cache($texy, $text);
}

.....

?>

A na závěr jedno video, které přikládám jako důkaz, že to funguje 🙂 Jedná se o trailer na film Transformers via Jakub Krčmář alias Whitwa.



Komentáře

  1. Keydža 27.06.07 17:32

    Comment Arrow

    Jedna chybka tu stále je

    Pokud po úpravě tohoto kódu vložím video z YouTube, video se zobrazí a nad ním rovněž kousek kódu

    což je pravděpodobně vedlejší produkt našeho úspěchu. :-) Ovšem stačí ho jen smazat a video i tak funguje…


  2. David 28.06.07 20:53

    Comment Arrow

    Nevite, jak udelat, aby se dalo video prohlizet i pres Texy! v redakcnim systemu Textpattern? Vubec si s tim nevim rady, diky


  3. cube48 15.07.07 18:20

    Comment Arrow

    ~~ Autor: David v 28.06.2007 – 20:53 napsal(a):

    Nevite, jak udelat, aby se dalo video prohlizet i pres Texy! v redakcnim systemu Textpattern? Vubec si s tim nevim rady, diky~~

    Nevim, jestli Ti to pomuze s videem (nezkousel jsem), ale mel jsem ekvivalentni problem s interpretaci vkladaneho kodu. Texy! mi prznil tagy jednoho pluginu pro TP.

    Otevri soubor /textpattern/lib/texy-compact.php a dej v nem vyhledat retezec „htmlModule->trustMode“. Hned u nej bude nejspis prazdna zavorka a do ni vepis „FALSE“ (viz. priklad vyse). Uloz a melo by to makat ;)


  4. Capli 09.03.08 12:51

    Comment Arrow

    Nemůžu si pomoci, ale i po upravení kódu mě Texy videa z youtube przní tak, že mi to rozhodí celou stránku. Napoprvé je to většinou vše ok, ale když chci článek editovat, kód je uplně rozhozenej a sním pak i celý web :( řeším to tak, že to po každé musím ručně upravovat a fakt mě to nebaví :(


  5. Pari 09.03.08 13:57

    Comment Arrow

    Ano, ale to je způsobeno tím, že mezitím vyšla nová verze WordPress a Texy. Plugin, který obstarává spolupráci zřejmě nefunguje nejlépe, snad bude aktualizován. Jinak doporuřuji používat syntaxi v Texy, která je přímo určena pro vkládání videíí z youtube, potažmo podobných služeb.


Přidej vlastní názor

  • Author Avatar

    Ty


Comment Arrow




O autorovi

Petr Parimucha

Vítejte na mém blogu, rád bych se v krátkosti představil. Je mi 26 let. Momentálně nejvíce času věnuji projektu Lepime.cz - obchod se samolepkami na zeď a tvorbě webů postavených na redakčním systému Drupal pod značkou MEPA.CZ.