Noční můra webdesignérů? Safari pro Windows!?

Jako webový vývojář bych měl uvítat správu o tom, že nedávno byl vypuštěn prohlížeč Safarí pro Windows. Budu konečně moct optimalizovat stránky i pro těch pár desítek uživatelů, kteří na moje stránky zavítají v prohlížeči Safari. Dříve bylo potřeba koupit si neuvěřitelně předraženého Maca, aby šlo otestovat jak bude web v tomto prohlížeči vypadat. Ale vyplatí se to pro mé weby na které nechodí desítky tisíc lidí denně?

To je těžká otázka na kterou zřejmě ještě nějaký čas nedokážu uspokojivě odpovědět. Již teď se například můj weblog zobrazuje v pořádku, ale to je dané tím, že design není složitý. Naopak můj další web kde používám position: relative a záporný margin se zobrazuje špatně. Zatím nemá cenu pátrat po tom, proč to tak je, vždyť se jedná o betu a spousta věcí bude ještě úplně jinak. Také se na svých stránkách Apple chlubí, jak je prohlížeč závratně rychlý a přitom je závratně pomalý, ale tohle se nedá posuzovat z beta verze.

Vydání Safari pro Windows je určitě správným krokem, jen je trochu nelogické, teď firmy nebudou mít potřebu kupovat Apple počítač na testování webů 🙂

Myslím si, že i po vydání finální verze by jen blázen používal tento prohlížeč jako primární na Windows. Existuje mnohem lepší alternativa například v IE7 Pro nebo Opera pro některé i Firefox, který začínám nenávidět kvůli jeho pomalému spouštění a neustálému stahování nejrůznějších updatů.

Pokud chcete také otestovat Safari pro Windows stahujte http://www.apple.com/…ri/download/



Komentáře

Zatím nikdo nepřidal komentář, můžete být první.

Přidej vlastní názor

  • Author Avatar

    Ty


Comment Arrow




O autorovi

Petr Parimucha

Vítejte na mém blogu, rád bych se v krátkosti představil. Je mi 26 let. Momentálně nejvíce času věnuji projektu Lepime.cz - obchod se samolepkami na zeď a tvorbě webů postavených na redakčním systému Drupal pod značkou MEPA.CZ.