Zapomeňte na YouTube, je tu lifecasting !

Lifecasting je nový fenomén začínajíci se rychle šířit internetem.

Justin Kan - justin.tv S rozšiřujíci se dostupností vysokorychlostního internetu vládnou zábavě na internetu videa. YouTube a jemu podobné služby zná snad každý. Ale teď američané přišli s něčím lepším. Jak by se vám líbilo sledovat život nějakého člověka 24 hodin denně? Že už to tu bylo? Tohle nemá nic společného s reality show typu BigBrother nebo Vyvolení. Tihle lidi to dělají hlavně pro zábavu. To, co dělá lifecasting tak populárním je interaktivita. S člověkem, jehož sledujete můžete pomocí chatu živě komunikovat.

Člověk, v jehož hlavě se tento nápad zrodil se jmenuje Justin Kan. Jako česrtvý absolvent univerzity založil v Kalifornii společnost justin.tv a začal vysílat svůj život 24/7. Využil přitom nově nasazené technologie pro mobilní připojení k internetu CDMA EV-DO operátora Sprint. To mu umožnilo brát si notebook s webkamerou kamkoliv. Justin.tv už vysílá více než půl roku a není sám, desítky dalších lidí mají na justin.tv svůj kanál.

Jody GnantPřibližně ve stejné době, kdy Justin Kan založil svou justin.tv vznikla i společnost ustream.tv. Má opět sídlo v Kalifornii, ale zatím není tak populární jako justin.tv. Ale minimálně jeden kanál stojí za povšimnutí. Jody Gnant, nepříliš známá zpěvačka z města Arizona využila ustream.tv k propagaci své nové desky. Vysílá už od 31. července prakticky nonstop. Mohli jste tak už vidět celý proces nahrávání a vydávání její nové desky Pivot. Jody není pod žádným vydavatelstvím, zařizuje si úplně vše sama, nemá dokonce ani žádného agenta nebo manažera. Její kanál nabízí unikátní pohled na život nezávislého umělce. Ve kteroukoli hodinu jí sleduje nejméně 20 lidí, když se děje něco zajímavého stoupá počet ke dvěma stům. Jody si stihla vytvořit širokou základnu fanoušků po celém světě, její písničky se začínají hrát v rádiu a pravidelně dělá rozhovory s novináři. Její kariéra se začíná díky lifecastingu slibně rozjíždět.

Pár slov nakonec

Slušná znalost angličtiny je samozřejmě nutností. Je to také dobrý způsob jak si angličtinu zlepšit, člověk si rozšíří slovní zásobu zvláště o řadu hovorových výrazů, které žádná učebnice nenaučí. Je také potřeba počítat s časovým posunem. Konkrétně Jody Gnant žije na západním pobřeží USA, na jejich hodinách je o devět hodin méně než u nás.



Komentáře

  1. lado56 08.10.07 21:18

    Comment Arrow

    je to ok


Přidej vlastní názor

  • Author Avatar

    Ty


Comment Arrow




O autorovi

Petr Parimucha

Vítejte na mém blogu, rád bych se v krátkosti představil. Je mi 26 let. Momentálně nejvíce času věnuji projektu Lepime.cz - obchod se samolepkami na zeď a tvorbě webů postavených na redakčním systému Drupal pod značkou MEPA.CZ.