Jak na citace podle normy ČSN ISO 690 a ČSN ISO 690-2

Pokud jste již někdy psali nějakou odbornou práci, určitě jste narazili na problém, jak správně formulovat citace. V českém prostředí se citace upravují podle norem ČSN ISO 690 a ČSN ISO 690–2.

Pochybuji, že by se někomu chtělo tyto normy studovat (pokud ano, tak je naleznete zde). Právě proto vznikl server citace.com, který vám vygeneruje všechny možné typy citací.

Server citace.com má za sebou poměrně dlouhou historii a za záruku kvality můžeme brát třeba ocenění v oblasti knihovnictví a informačních služeb – Cenu Inforum 2005.

Projekt Bibliografické citace původně vznikl v rámci studia předmětu Počítačová gramotnost I. V současné době však již funguje jako komerční projekt. Základem je Generátor citací (nyní ve verzi 1.1), který na základě vložených údajů dokáže vygenerovat citaci dle norem ČSN ISO 690 a ČSN ISO 690–2. Mimoto na našich stránkách zveřejňujeme rady a informace, jak citace tvořit vlastními silami. Projekt si klade za cíl usnadnit studentům i ostatním uživatelům tvorbu bibliografických citací. Své uplatnění však může nalézt také ve studovnách a referenčních odděleních knihoven. (zdroj citace.com)

Příklad citace tohoto článku

PARIMUCHA, Petr. Jak na citace podle normy ČSN ISO 690 a ČSN ISO 690–2 > Pari – weblog o webdesignu a všem možném [online]. 8.11.2007 [cit. 2007–11–08]. Dostupný z WWW: <https://blog.pari.cz/…sn-iso-690-2>.


Přečtěte si také:




Komentáře

  1. Pavel Negr 22.02.12 23:45

    Comment Arrow

    negr negr negr


Přidej vlastní názor

  • Author Avatar

    Ty


Comment Arrow




O autorovi

Petr Parimucha

Vítejte na mém blogu, rád bych se v krátkosti představil. Je mi 26 let. Momentálně nejvíce času věnuji projektu Lepime.cz - obchod se samolepkami na zeď a tvorbě webů postavených na redakčním systému Drupal pod značkou MEPA.CZ.