Google Webmaster Tools v češtině

Většině z vás asi Google Webmaster Tools nemusím představovat. Ve zkratce se jedná o nástroj pro analýzu a případnou změnu některých pravidel, které ovlivňují vaše stránky indexované ve vyhledávači Google. Záměrně jsem se vyhnul slovu zlepšují, protože to je pravda jen z části. Je logické, že čím lépe máte stránky optimalizované, tím lépe budou dostupné přes vyhledávač. Zároveň vás GWT upozorní na některé chyby jako je špatný soubor robots.txt nebo sitemap.xml. Můžete třeba i zvýšit četnost návštěvnosti googlebota. Provádí i jednoduchou statistiku vstupních frází.

Zároveň je to už nějaký ten pátek (únor 2007), co poměrně neznámá služba Google Webmaster Tools přišla o přídomek beta. Teprve nedávno byla i počeštěna jako mnoho jiných Google služeb. Rozhodně tedy doporučuji GWT používat, protože se jedná o kvalitní službu. Plný přístup ke statistice získáte buď přidáním metatagu na sledované stránky nebo nahrátím souboru google(jedinečný hash).html do kořenového adresáře vašeho webu.



Komentáře

Zatím nikdo nepřidal komentář, můžete být první.

Přidej vlastní názor

  • Author Avatar

    Ty


Comment Arrow




O autorovi

Petr Parimucha

Vítejte na mém blogu, rád bych se v krátkosti představil. Je mi 26 let. Momentálně nejvíce času věnuji projektu Lepime.cz - obchod se samolepkami na zeď a tvorbě webů postavených na redakčním systému Drupal pod značkou MEPA.CZ.