Jdeme péct, ale počítač nevypínat naopak!

Internet je malý zázrak, vždyť díky němu jsem získal tolik znalostí o kterých se mi dříve ani nezdálo. Během tohoto víkendu jsem se naučil péct i medovník díky videoreceptu od paní Ivany .

Medovník je druh dortu medově-karamelové chuti. Sestává z tenkých medovníkových plátů, které jsou spojené hustým krémem. Před konzumací se dort nechává nejméně jeden den odležet. Recept na tento dort pochází z Ukrajiny. (zdroj wikipedia.org)

Medovník Údajně upéct medovník patří k nejtěžším receptům. Co teprve pro chlapa, který peče párkrát za život, a i běžné zásady při pečení jsou pro něj španělskou vesnicí. Dalo by se to přirovnat asi tomu, když by se najednou moje babička rozhodla nainstalovat Windows. Naštěstí, hlavně pro nás v kuchyni „negramotné“, existuje například server eKucharka.net , který pomocí videoreceptů zprostředkuje neocenitelnou asistenci. Troufám si tvrdit, že s paní Ivanou zvládnu cokoliv 😉 Výsledek vizuálně můžete posoudit sami a kdybyste chtěli ochutnat, tak byl moc dobrý.

Cenově hrubým odhadem bez započtení práce vychází na cca 150,– Kč (v obchodě stojí zhruba 3× tolik). Časová náročnost je velká, celý medovník mi trval 4 hodiny (nejvíce času zabere čekání na karamel, během kterého si uděláte těsto a necháte ho uložet).



Komentáře

  1. david 03.09.08 22:59

    Comment Arrow

    tohle je na mě už moc :) ale ze sladhýho mě oslovily medové řezy (http://ekucharka.net/…rohem-video/), do kterých se asi někdy pustim :)


  2. david 03.09.08 23:02

    Comment Arrow

    docela zajímavě se zalomil ten odkaz :) asi seš fakt pan Kuchař a vládne tu tvrdej maskulinismus :)


  3. david 03.09.08 23:07

    Comment Arrow

    hmm teď na to koukám, vydáno 13.4. – proč se mi to v rss objevilo teď? (link na ty řezy ve jménu…)


  4. Pari 03.09.08 23:32

    Comment Arrow

    Chybička se vloudila, naštěstí ji mám na koho svést, holt Texy a dgx není dokonalé :-D


  5. david 04.09.08 22:18

    Comment Arrow

    To bych nikdy neřikal nahlas, nikdy nevíš, kdo poslouchá :D


Přidej vlastní názor

  • Author Avatar

    Ty


Comment Arrow




O autorovi

Petr Parimucha

Vítejte na mém blogu, rád bych se v krátkosti představil. Je mi 26 let. Momentálně nejvíce času věnuji projektu Lepime.cz - obchod se samolepkami na zeď a tvorbě webů postavených na redakčním systému Drupal pod značkou MEPA.CZ.