Malá revoluce: Na Windows Vista lze provozovat IE6

Ano je tomu skutečně tak, prakticky od vydání Windows Vista se čekalo, až bude možné provozovat standalone verzi IE6, tedy bez použití virtualizace. Nyní přišel na svět software IETester .

IE Tester - Standalone IE6, IE7, IE8 inlude Windows Vista Nedokáže spustit starý známý Internet Explorer, ale funguje jako by nový prohlížeč, kde si formou nové záložky můžete vybrat vykreslovací jádro. Na výběr máte všechny potřebné verze – IE 5.5, IE 6, IE 7 a IE 8 (beta). Samotný program nebo raději prohlížeč se nachází v alfaverzi, což znamená, že se nehodí pro ostré nasazení. Nicméně do budoucna se nám tu tvoří zajímavá alternativa k virtualizaci hlavně pro lidi se slabším hardware.

Jen tak na okraj, všimli jste si, že více a více programů začíná používat styl ovládání ribbon? Osobně jsem si na něj zvykal poměrně dlouho v Office 2007, ale rozhodně je to krok kupředu. Zajímalo by mě, jak to má Microsoft vyřešené ohledně patentů, že zatím nevznesl žádné námitky vůčí kopírování ribbonu.



Komentáře

  1. Jirka 24.04.08 08:41

    Comment Arrow

    neni ribbon nahodou komponenta pro windows kterou pak muze vyuzivat jakykoliv program? alespon takovy programy co jsou napsany v .netu. jinak si ani nedokazu vysvetlit, ze se najednou roztrhnul pytel se softikama co to pouzivaj :) jinak hodne zajimaci soft, konecne se kvuli ie7 nebudu muset pripojovat ke vzdaleny plose abych se podival jak to v nem vypada, az budu ladit nejakej webik :)


  2. Pari 24.04.08 10:02

    Comment Arrow

    Tak takhle jsem neuvažoval, určitě na tom něco bude. Díky za reakci.


  3. maxo 01.07.08 12:04

    Comment Arrow

    Microsoft sám šíří ribbon … tak proč by proti jeho používání měl protestovat? :) A já jsem za ribbon rád, je to krom kupředu…


  4. Pari 01.07.08 12:49

    Comment Arrow

    Jo jo, ja také, ze začátku lidé nadávají, ale pak si zvyknou. Někteří pak i přiznají, že to byl krok správným směrem. Nicméně pouze Office to mají opravdu vymakané, ostatní programy s přehledností ribbonu jsou hodně pozadu. Desítky tisíc uživatelského testování při vývoji nových Office jsou zkrátka znát.


Přidej vlastní názor

  • Author Avatar

    Ty


Comment Arrow




O autorovi

Petr Parimucha

Vítejte na mém blogu, rád bych se v krátkosti představil. Je mi 26 let. Momentálně nejvíce času věnuji projektu Lepime.cz - obchod se samolepkami na zeď a tvorbě webů postavených na redakčním systému Drupal pod značkou MEPA.CZ.