Luxusní hotel s výhledem na Eiffelovku za hubičku

Luxusní hotel s výhledem na Eiffelovku za hubičkuPřed pár dny jsem si výhodně koupil letenky od SkyEurope. Jelikož plánuji v Paříži strávit více dní, sháněl jsem také levné ubytování. Podařil se mi nejlepší obchod v životě. Představte si hotel na slavném bulváru Champs-Elysees, kde katalogová cena pokoje se pohybuje kolem 1000 euro za noc. Nedávají vám předchozí věty smysl? Čtěte dále.

Začneme ale pěkně od začátku. Byla hluboká úterní noc a já se neustále snažil rezervovat levné letenky od SkyEurope viz výše. Nakonec se mi to podařilo. Kdo vytrvá, ten vyhraje, byly dvě hodiny ráno a rezervační systém už běhal docela svižně. Byl jsem šťastný, že se mi to podařilo. Na závěr před spánkem jsem si říkal, že se zkusím podívat, kolik tak stojí ubytování. Paříž patří k těm dražším městům co se týče hotelů, ale i obyčejných nocleháren. Ceny se pohybovaly zhruba 20–30 euro za osobu v těch nejméně vybavených hostelech bez snídaně a to bylo ještě třeba 8 lidí na pokoji! Začal jsem tedy zkoušet různé možnosti a najednou co nevidím…

Luxusní ubytování nemusí být drahé

Objevil jsem čtyřhvězdičkový hotel Balzac, který si účtoval jen 50 euro za noc včetně snídaně pro 3 osoby (letíme celkem tři). Neváhal jsem a okamžitě pokoj rezervoval. Rezervace byla provedena oproti kreditní kartě bez žádné zálohy. Došlo mi potvrzení na email, že rezervace byla úspěšně provedena. Ale znáte ten pocit, něco vám pořád vrtá v hlavě, že to nemůže být jen tak. Přeci v tom musí být nějaký háček.

Rozhodl jsem se proto kontaktovat server Hotels.cz , kde jsem provedl rezervaci pokoje. Jelikož se jedná pouze o affiliate partnera, šlo vše přes centrálu v Německu. Zhruba po týdnu dorazilo z hotelu Balzac tolik očekávaná odpověď. Rezervace byla potvrzena. Na tomto místě bych rád poděkoval panu Miloši Holečkovi za pomoc.

Náš zákazník náš pán

Hotel Balzac Confirmation Podle vyjádření se jednalo o chybu v systému, kdy se zřejmě někdo přepsal. Nicméně rezervace byla provedena. Nešlo ji tedy jednoduše smést ze stolu. Hotel se zachoval příkladně, uznal svou chybu a rezervaci potvrdil. Zajímalo by mě, jestli by se podobně zachoval i český podnikatel. Máte nějakou zkušenost?

V listopadu si tedy budeme užívat v luxusním čtyřhvězdičkovém hotelu přímo na bulváru Champs-Elysees. Historie tohoto hotelu sahá až do roku 1875. Rekonstruován byl v roce 2007 a přitom byl kladen důraz na zachování stylu 19.století. V této budově dříve bydlel ředitel Pařížské opery.

Pokud dostaneme pokoj ve vyšším patře, budeme mít i výhled na Eiffelovu věž. Náš pokoj, respektive apartmán, součástí je totiž velký obývací pokoj s plazmovou televizí a dvě ložnice, je umístěn přímo na rohu budovy (viz foto výše). Samozřejmě je k dispozici wifi a nechybí i mramorová koupelna (k dispozici kosmetika Molton Brown). Apartmán má celkem rozlohu cca 40m2. Ráno nás čeká bohatá snídaně v ceně 40 euro na osobu. Po příchodu do hotelu nás přivítá welcome drink – láhev vína nebo pravé champagne. Zbude nám vůbec na prohlídku Paříže nějaký čas? 🙂

Závěr

Celkem jsme tedy ušetřili neuvěřitelných více než 3 000 euro (70 000,– Kč), pokud počítáme katalogovou cenu našeho pokoje. Ikdyž slovíčko ušetřili bych v tomto smyslu používat neměl, normálně bychom do takového hotelu nejeli. Proč také, náš původní cíl byl poznávat krásy Paříže, ale tato nabídka nám udělala čáru přes rozpočet. Jestli v dobrém slova smyslu se dozvíme až za dlouhé 4 měsíce.

Fotogalerie hotelu Balzac

Odkazy

A jak se mi tam líbílo si můžete přečíst v mém reportu



Komentáře

  1. chimp 18.07.08 08:28

    Comment Arrow

    hezky ; ) spravce zodpovednej za tu chybku bude urcite rad, ze mohl nekomu zaplatit prijemnou dovolenou, pokud ten hotel bude hnat zodpovednost na jeho triko a rozdil (onech 3k €) po nem vyzadovat…


  2. LLook 18.07.08 18:24

    Comment Arrow

    Pochybuju, že původce chyby nese hmotnou zodpovědnost. Krom toho, tohle je Francie a tam je i ten nejposlednější poskok členem vlivných odborů, takže si mu ani netroufnou sáhnout na prémie, což by jistě zasloužil…


  3. Pari 19.07.08 18:56

    Comment Arrow

    Uvidíme jak to všechno dopadne, abych pravdu řekl, pořád tomu nějak nemohu uvěřit i přes písemné potvrzení ;-) Uvidíme 19.11.2008 jestli budeme spát v hotelu nebo na nádráží (obojí by byl zajímavý zážitek). Určitě dám vědět, Díky za komentáře.


  4. Jaromír Adámek 04.08.08 10:42

    Comment Arrow

    Hehe :). Neřekl bych, že jde o obchod života, rozhodně se ti podaří ještě nějaký lepší, který nebude jen spotřeba. Ale opravdu do potěší za 50 EURo, to je opravdu síla :), se jen tak nevidí. Buď si jistý, že v ČR by ti rezervaci zrušili. Tady je viděť úroveň jednání… Přiznají svou (či partnerovu) chybu, jen aby nerozčílili zákazníka.


  5. Pari 04.08.08 11:22

    Comment Arrow

    Jaromír Adámek Jasné, tohle bylo myšleno jen ve finanční rovině… Sám jsem zvědavý, jaké bude chování hotelového personálu po příjezdu. Ikdyž pevně věřím, že profesionální jako kdyby se jednalo o normálního klienta. Budu informavat. Diky za comment


  6. Kamery 21.08.08 10:42

    Comment Arrow

    Moc pekny, nezbyva nez gratulovat :) Jak ze to, ze to hotel uznal a ze ty jsi to nasel.


  7. Pari 24.11.08 17:37

    Comment Arrow

    Tak už jsem se z hotelu vrátil a všechno bylo tak jak má, chystám se napsat obsáhlý článek o Paříži včetně popisu hotelu apod.


  8. diskuzed 30.11.08 12:33

    Comment Arrow

    Nedavno jsem se vratil z Parize a bydlel jsem shodou okolnosti v hotelu Balzac, za dvouluzkovy pokoj jsem platil necelych 350 EUR. Maji tam i drazsi pokoje, ale pochybuju, ze autora ubytuji zrovna v nich. Navic srovnavat internetovou cenu s cenou katalogou je taky nesmysl. Katalogova je vzdy vyssi, ale pokud si hotel objednate pres internet, jako to udelal autor, tak je o dost levnejsi. Jinak je to urcite vyhodna nabidka, ovsem ne tak jak uvadi autor. Kazdopadne preji prijemne chvile stravene v Parizi:)


  9. Pari 30.11.08 13:15

    Comment Arrow

    Tak ja srovnávám srovnatelné. Hotel jsem si objednal na serveru hotels.cz za cenu 50 EUR a asi za tyden tam byla uvedena cena 1080 EUR. Temer vzdy jde sehnat pokoj za vyhodnejsi cenu nez je v katalogu, to samozrejme vim :-) Nicmene takhle to byl defakto nejlevnejsi hotel v Parizi (3 osoby + snidane), proto o tom pisi zde na blogu.

    Jen pro informaci, byl jsem ubytovan v corner suite v 5 patre s vyhledem na Eiffelovku. Luxusnejsi pokoje uz jsou pouze dva – President suite a Royal suite.

    Diky ze si napsal, zajimalo by me, jak si byl spokojen? Pripadne jestli mas typ na jiny hotel za rozumnou cenu? V Parizi jsem urcite nebyl naposled a takovou nabidku jiz asi nesezenu…

    Jinak behem par dni zverejnim clanek o Francii, kde jsme byli, apod.


Přidej vlastní názor

  • Author Avatar

    Ty


Comment Arrow




O autorovi

Petr Parimucha

Vítejte na mém blogu, rád bych se v krátkosti představil. Je mi 26 let. Momentálně nejvíce času věnuji projektu Lepime.cz - obchod se samolepkami na zeď a tvorbě webů postavených na redakčním systému Drupal pod značkou MEPA.CZ.