Lehký facelift blogu a pár nových pluginů

Již je to nějaký ten pátek, co nám skončila zima a já tu ještě donedávna měl fotku s motivem zimy. Nedalo se nic dělat, musela do šuplíku. Obětoval jsem tedy několik parných dnů, abych design po 9 měsících opět změnil.

Ještě než začnete psát komentáře, kde je ten nový design, musím dodat, že se jedná spíše o facelift než fungl nový design. Zkrátka, proč měnit to, co se líbí. Hlavním cílem bylo omezit Google AdSense reklamu, stejně na ni kliká minimum lidí. Dalším neméně důležitým úkolem bylo zlepšit orientaci na blogu, kdy starší články byly pro návštěvníka obtížně dostupné. V tomto ohledu mám ještě rezervy v provázanosti článků, holt něco si musím nechat na příště. Novinek je ale mnohem více.

Postranní lišta

Rozhodl jsem se také box s články zmenšit, protože zbývalo velmi málo místa na postranní lištu. Doufám, že tuto změnu z dlouhodobějšího hlediska oceníte. Postranní lišta by vám měla umožnit snadněji se dobrat k článkům, které jsou nové či mají nový komentář.

Plugin – Get Recent Comments

Pro zobrazení nejnovějších komentářů jsem použil plugin Get Recent Comments s kterým mám dobré zkušenosti. Tento plugin má spoustu nastavení a výsledek si můžete nastavit přesně podle vašich požadavků přímo z administrace. Lze přidat jako widget nebo přímým zápisem do šablony.

Plugin – Subscribe To Comments

Když píšu komentáře napříč různými blogy, chci být v obraze, jak se diskuze vyvíjí. Jednou z možností jak tento problém efektivně vyřešit je použít RSS Feed pro komentáře k danému článku. Nicméně já většinou využívám možnosti druhé a to přeposílání na email. Přesně k tomuto slouží plugin – Subscribe To Comments Výsledek je pod formulářem pro přidání komentáře.

Plugin – WP-PageNavi

Jednou z nevýhod základní instalace WordPress je špatná dostupnost starších příspěvků, kdy se vám na konci výpisu zobrazuje jen odkaz starší nebo novější výpis článků. Tento plugin zobrazí na konci výpisu klasické stránkování, které je subjektivně mnohem lepší a použitelnější. Do šablony musíte přímo zapsat kód. Dále je připojen externí css soubor s nastavením. Toto vše zvládne plugin WP-PageNavi

Plugin – Do External Links

Tento plugin jsem si naprogramoval sám, používal jsem ho již dříve, ale až nyní jsem ho přepsal jako plugin pro WordPress. Není nijak komplexní, vše co má na starost, je přidání malého obrázku k externím odkazům. Řešení je založeno na regulárním výrazu. Existuje i řešení přes JavaScript nebo CSS, které má ale určité limity.

Jak zobrazit 6 nejnovějších článků

Dlouho jsem hledal plugin pro WordPress, který dokáže zobrazovat nejnovější články. Pak jsem u jednoho článku našel zmínku, že přesně tohle umí funkce wp_get_archives(). Pokud tedy chcete vypsat X nejnovějších článků, použijte tento kód:

<?php wp_get_archives('type=postbypost&limit=X'); ?>

Pokud máte zájem o další nastavení, čtete více v oficiální dokumentaci.

Závěrem

Vývoj nového designu(faceliftu) stále probíhá, proto se mohou vyskytnout chyby. Pokud se bude chyba opakovat stále, je možné, že jsem ji přehlédl. Budu rád když mi případné nedostatky sdělíte v komentářích.



Komentáře

  1. david 05.08.08 20:35

    Comment Arrow

    líbí :) jenom jedna věc – v sidebaru jsou obrázkový smajlíci s bílou na pozadí – není to ono…


  2. Pari 05.08.08 21:09

    Comment Arrow

    David Holt jsi jeden z mála lidí, co použil smajlíka v komentáři, proto jsem to přehlédl. Vypnul jsem je, mám rád textové :-) Díky za komentář a přeji mnoho úspěchů v cyklistické kariéře.


  3. david 24.08.08 07:39

    Comment Arrow

    ale já na kole moc nejezdím :D


Přidej vlastní názor

  • Author Avatar

    Ty


Comment Arrow




O autorovi

Petr Parimucha

Vítejte na mém blogu, rád bych se v krátkosti představil. Je mi 26 let. Momentálně nejvíce času věnuji projektu Lepime.cz - obchod se samolepkami na zeď a tvorbě webů postavených na redakčním systému Drupal pod značkou MEPA.CZ.