Youtube.com a podobné servery – návod jak stáhnout video

YouTube.com logo V poslední době se roztrhl pytel se servery zabývajícími se streamováním různých videí od uživatelů. Mezi nejznámější určitě patří server youtube.com, který nedávno koupil největší internetový vyhledávač Google.

Problém je v tom, že videa jsou ve zvláštním formátu .flv. K přehrávání tohoto formátu potřebujete speciální přehrávač FLV Player. V tom by nebyl problém, pokud videa přehráváte na počítači, ale třeba na mobilu se video v takovém formátu nepřehrajete. Od tohoto je tu tento návod, který vás krok za krokem provede, jak video zkonvertovat do .3gp formátu vhodného pro mobilní telefony.

1.krok

Nejprve je nutné video stáhnout ze serveru, v našem případě youtube.com. Stažení provedeme tím, že zkopírujeme url adresu videa např. http://youtube.com/watch?… do stránky VideoDownloader a klikneme na tlačítko download. Poté se nám vygeneruje odkaz na stáhnutí videa do počítače – tlačítko download link. Po stáhnutí videa do počítače je potřeba stáhnutý soubor přejmenovat, aby končil příponou .flv. Ke stahnutí videa z jiných podobných serverů například MetaCafe.com, MySpace.com, apod. použijte stejný postup.

2.krok

Nyní když už máme video ve formátu .flv uloženo na počítači budeme potřebovat stáhnout program Total Video Converter. Program nainstalujte a spusťte. Nyní již stačí kliknout na New task->Import files a přidat vámi stažené video. Nyní vám vyskočí nabídka, kde si zvolíte, do jakého formátu chcete video zkonvertovat. My požadujeme formát .3gp takže klikneme na Mobile->3GP Video. Teď už následuje poslední krok a to samotné zkonvertování, které provedeme kliknutím na tlačítko Convert Now. A video je hotovo!



Komentáře

  1. shipo 29.05.09 03:37

    Comment Arrow

    Tohle funguje jak pro zkounito tak youtube (není potřeba žádný program nebo zadávat adresu jinam, k uložení stačí akorát prohlížeč): http://www.youtube.com/watch?…


Přidej vlastní názor

  • Author Avatar

    Ty


Comment Arrow




O autorovi

Petr Parimucha

Vítejte na mém blogu, rád bych se v krátkosti představil. Je mi 26 let. Momentálně nejvíce času věnuji projektu Lepime.cz - obchod se samolepkami na zeď a tvorbě webů postavených na redakčním systému Drupal pod značkou MEPA.CZ.