SAW III – dílo šíleného psychopata

SAW IIIVzpomínám si docela živě na první setkání s tímto filmem, mám na mysli SAW I. Nevěděl jsem o něm vůbec nic. Čekal jsem průměrný horor a místo toho se z filmu vyklubal zajímavý kousek. Jelikož konec byl otevřený, napjatě jsem čekal na pokračování – SAW II, které mě opět příjemně překvapilo. Podle mě byl ještě lepší než první díl, který mi místy připadl až zmatený. A nedávno bylo v kinech uvedeno již 3. pokračování tohoho filmu. A jaké je?

Obsah:

„V každém muži je skryto dítě. Chce si hrát,“ řekl před sto lety básník Christian Morgenstern. Jigsaw tuto jeho moudrost dovedl k dokonalosti. Když díky pomoci své nové učednice Amandy (Shawnee Smith) zmizel, vůbec nepřestal zasahovat lidem do osudů. Stále dál tahá za všechny provázky, intrikuje jako šedá eminence proti všem, kteří si neváží života a co víc, všechno dělá jen pro jejich dobro. Doktorka Lynn Denlon (Bahar Soomekh) nemá ponětí, že je další na jeho seznamu „vyvolených“. Jednou po noční službě v nemocnici ji Amanda unese a odvede do opuštěného skladiště, kde je Jigsaw (Tobin Bell). A toho musí udržet naživu, dokud se Jeffovi (Angus MacFayden) nepodaří dokončit jeho hru. Jenomže Jigsaw nikdy není tak nemocný, aby nemohl dohrát svou hru. A on si hraje rád…

Můj názor:

Od tohoto filmu už jsem věděl přesně, co mohu čekat. Nemohu říct, že jsem byl zklamán, ale také potěšen. Během filmu se v několika scénách vracíme do děje jedničky a je nám vysvětleno, jak to všechno začalo. Ikdyž jsem čekal, že se konečně objeví nějaký vyšší důvod počínání šíleného Jigsaw jako třeba v Telefonní budce. Neobjevil, takže se zřejmě asi jedná opravdu jen o šíleného šílence. Pasti jsou mnohem důmyslnější a tvůrci filmu se mnohem více vyžívají na detailech roztříštěné lebky, a podobně. Nic pro slabší povahy. Závěr je jako obvykle překvapivý, a proto vám ho neprozradím, zbytečně byste si zkazili dojem z filmu. Na film se rozhodně doporučuji podívat, ale zázrak nečekejte. Jedná se o průměrné pokračování. Moje hodnocení 70/100.



Komentáře

Zatím nikdo nepřidal komentář, můžete být první.

Přidej vlastní názor

  • Author Avatar

    Ty


Comment Arrow




O autorovi

Petr Parimucha

Vítejte na mém blogu, rád bych se v krátkosti představil. Je mi 26 let. Momentálně nejvíce času věnuji projektu Lepime.cz - obchod se samolepkami na zeď a tvorbě webů postavených na redakčním systému Drupal pod značkou MEPA.CZ.