Barcamp Vsetín 2011

Další vydařená akce je za mnou. Byl to můj první Barcamp a zcela určitě ne poslední. Je málo míst, kde člověk potká tolik zajímavých lidí během jednoho dne.

Akce se konala v prostorách podnikatelského inkubátoru Maštaliska ve Vsetíně. Organizace v podání Michal Berg byla zvládnutá na jedničku. Jediný problém tak byl oběd, kdy v jeden okamžik chtěli být všichni nasyceni a to samozřejmě místní podniky nedokázali zvládnout. Já jsem podobný problém očekával a vyrazil před skončením poslední ranní přednášky a vychutnal si výborný steak v podání restaurace Nová radnice. Proto mě nepotěšilo, že byl celý odpolední blok posunut o půl hodiny kvůli obědům. Ale to byl asi jediný problém, co jsem zaznamenal. Dále už samá pozitiva.

Program přednášek Barcamp Vsetín 2011

Olga Biernátová: Change your image

V první chvíli, když začala mluvit a řekla, že je knihovnice na UTB Zlín, jsem chtěl odejít. Myslel jsem si, že to bude nuda! A teď se za to stydím, že jsem @nofreeusernames hluboce podcenil 🙂 Bylo to skvělé, až je mi skoro líto, že nestuduji ve Zlíně, protože na VUT máme přesně tu nudnou knihovnu o které byla řeč. Mimo jiné byla řeč o tom, jak vést Facebook stránku tak, aby byla zajímavá.

Václav Stoupa: Zahoďte business plán, objevte business model!

Obsah přednášky byl zajímavý a já konečně pochopil divné schéma, které jsem viděl na IPO48. Jen bych od takového zkušeného presentéra čekal mnohem poutavější přednes a vyvarování školáckých chyb jako je pouštění online videa přes místní přetíženou wifi. Byl to velký kontrast obzvlášť po veselé a vtipné @nofreeusernames 🙂 Nicméně business model chci vyzkoušet na nějakém budoucím projektu, připadá mi, že to celé dává smysl a je to přehledné.

David Grudl: Technika vs. lidstvo 1:0 aneb proč žijeme pod bičem inženýrů a tváříme se u toho šťastně

Co napsat k této přednášce? 🙂 David nikdy nezklame a i tentokrát pobavil. Obsah přednášky není ani tak důležitý jako jeho podání. Do svého příběhu opět zapojil přítelkyni, psa a tchyni. Připadá mi, že má v hlavě integrovaný „Lorem ipsum David“ generátor, protože dokáže neustále generovat nové vtípky.

Adam Zbiejczuk: Social media monitoring a analýza

Adama už jsem viděl prezentovat několikrát. Měl celkem zajímavou přednášku o Facebook a jeho použití v korporacích. Druhá část pak byla vyhrazena propagaci nástroje Ataxo Social Insider (nástroj na monitoring sociálních sítí). Zajímavá služba pro velké projekty (cena začíná na 5000/měsíčně).

Tomáš Čupr: Slevomat – radosti, starosti a lekce za 12 měsíců existence

Od této přednášky jsem očekával hodně a rozhodně jsem nebyl zklamán. Spousta zajímavých čísel a informací ze zákulisí fungování největšího slevového serveru u nás. Například přes Kolo štěstí přichází denně 20k UIP! Počáteční investice byla 50 tisíc. První verze byla spuštěna již za 14 dní (méně je více)! Po 16 hodině Tom Čupr aktivně podporuje pití alkoholu a zaměstnanci tak mohou trávit více času v práci. A nejlepší historka je, že spustili první slevový server v České republice díky náhodě. Člověk z Vykupto.cz (připravovali projekt několik měsíců) šel spát a tak spouštěli až o 3h později než Slevomat. O úspěchu rozhodují maličkosti.

Tak to byl můj výběr přednášek, kterých jsem se zúčastnil. Ještě bych chtěl poděkovat firmě Two Bits s.r.o. díky které jsem se na Barcamp dostal.

Na minulém Barcamp Vsetín 2010 se upekl Slevomat, laťka je nastavená hodně vysoko a těším se na zajímavé projekty, které vzniknou po tom letošním.

Two Bits s.r.o. měli připraveno 150 unikátních perníčků. Každý obsahoval IATA kód jednoho ze 150 největších letišť na světě. První myšlenka byla, že kdo tento kód rozluští, dostane perníček, ale ukázalo se, že to bylo pro návštěvníky moc složité 🙂 Nakonec místní hostesky s perníčky vyrazily do sálu a jen se po nich zaprášilo.



Komentáře

Zatím nikdo nepřidal komentář, můžete být první.

Přidej vlastní názor

  • Author Avatar

    Ty


Comment Arrow




O autorovi

Petr Parimucha

Vítejte na mém blogu, rád bych se v krátkosti představil. Je mi 26 let. Momentálně nejvíce času věnuji projektu Lepime.cz - obchod se samolepkami na zeď a tvorbě webů postavených na redakčním systému Drupal pod značkou MEPA.CZ.