Google Analytics for Ubercart nefunguje?

Google Analytics je jeden z klíčových produktů pro fungování elektronického obchodu minimálně pokud se bavíme o malých a středních obchodech.

Ubercart již v sobě obsahuje modul Google Analytics for Ubercart a tak je jeho implementace snadná. Stačí příslušný modul zapnout a vše bude fungovat. Problém nastane, pokud přestane fungovat. Chvíli to trvá, než si toho někdo všimne, pokud denně nesledujete konverze.

Tento problém ale řešilo více lidí a problém byl v tom, že modul Google Analytics přešel na nový způsob asynchronního sledování. Naštěstí existuje kolem Ubercart rozsáhlá komunita a tento problém jsem neřešil sám a samozřejmě existuje patch. Podrobnosti se lze dočíst na http://drupal.org/node/922230 Tento patch byl také zařazen do vývojové verze Ubercart. Osobně jsem to vyřešil právě aktualizací na vývojovou verzi, protože dle mých zkušeností je dostatečně stabilní a zatím to nevypadá na vypuštění stabilní verze (poslední je stará více než půl roku).

Jako bonus ještě odkaz na článek jak nastavit v Google Analytics sledování nákupního košíku pro Ubercart.



Komentáře

Zatím nikdo nepřidal komentář, můžete být první.

Přidej vlastní názor

  • Author Avatar

    Ty


Comment Arrow




O autorovi

Petr Parimucha

Vítejte na mém blogu, rád bych se v krátkosti představil. Je mi 26 let. Momentálně nejvíce času věnuji projektu Lepime.cz - obchod se samolepkami na zeď a tvorbě webů postavených na redakčním systému Drupal pod značkou MEPA.CZ.