Seriál Prison Break

Pokud tento seriál znáte, nemusíte číst dále, článek je určen pro ty, co slyší o tomto seriálu poprvé.

Určitě není pro vás žádnou novinkou, že v českých televizích se vysílá jen velmi málo nových seriálů. Místo toho raději pořád dokola omílají stejné seriály dokola jako například Kobra 11, Medicopter 117, apod. Poslední novinkou na jinak nudném seriálovém poli byl seriál Ztracení neboli Lost, který všichni jistě dobře znáte, běží každou neděli kolem 22h. V zahraničí ovšem existuje spousta minimálně stejně dobrých seriálů mezi které se řadí Prison Break.

V současné době byl již odvysílán 13. díl 2. sézony a momentálně nastala podzimní přestávka, takže 14. díl bude mít premiéru až na konci ledna 2007.

Pokračování



Leoš Mareš a jeho skrytá reklama na Vodafone :-)

Sice se na Superstar normálně nedivám, ale viděl jsem část nedělní show (26.11.2006), kde Mareš zhruba v polovině parodoval „slavnou“ reklamu na Vodafone s falešnýma sobama. Bylo jen otázkou času, než nějaký dobrák hodí tento jeho povedený ftípek na internet. Takže pokud jste to náhodou neviděli nebo si to chcete připomenout, podívejte se níže.

Jen tak mimochodem, kdyby někdo věděl, jak správně vkládat videa z youtube.com jako objekt přímo do stránky ve Wordpress s Texy! Tak pište prosím do komentářů.



Vírská přehrada – nejvyšší hráz u nás

Během podzimních prázdnin jsem navštívil Vírskou přehradu, která je zajímavá tím, že má nejvyšší hráz u nás. Je vysoká přesně 71 metrů. Pro srovnání nejvyšší hráz světa měří 285 metrů a nachází se v Grande Dixence ve Švýcarsku.

Vírská přehrada

Podrobnější informace o Vírské přehradě naleznete zde.

Přehrada v Grande Dixence




Pomůcka do fyziky

Během surfování na internetu jsem objevil poměrně zajímavou pomůcku, která se týká středoškolské fyziky. Často se mi ve škole stává, že když se o nečem učíme, nedovedu si to představit. Na této stránce je v Javě naprogramováno 47 jednoduchých názorných pokusů týkajících se fyzikálních jevů jako je Rovnoměrně zrychlený pohyb, Newtonova kolébka, Stojaté vlnění, Ohmův zákon a mnoho dalších.

Pokud se o fyziku zajímáte aktivně nebo z ní dokonce maturujete, tak se rychle podívejte na tuto stránku:
http://www.walter-fendt.de/ph14cz/ 



Borat – I love Kazachstan

Thank you for smoking Včera jsem měl tu čest shlédnout tento kontroverzní film, na který už jsem se delší dobu těšil. Kontroverzní proto, že Kazašský prezident Nursultan Nazarbayev požádal George W. Bushe, aby zakázal natáčení filmu. Ten to samozřejmě odmítl, protože v Americe přeci neexistuje cenzura. Jako zajímavost ještě dodám, že film se ve skutečnosti nenatáčel v Kazachstánu, ale v Rumunsku. Dosud vydělal přes $160 milionů, přitom náklady na natáčení činily pouhých $16 milionů.

Pokračování



Výhodná akce: Vstupenka do Palace Cinemas za 50,- Kč

Z oficiálních stránek Palace Cinemas jsem se dozvěděl o zajímavé akci. Pokud půjdete během 7–13.12.2006 do kina Palace Cinemas v Brně nebo Praze na film, zaplatíte za lístek pouze 50,– Kč. Tato akce nemá žádné omezení, takže je jedno jestli jste student nebo důchodce. O kvalitách tohoto kina se tu určitě nemusím rozepisovat, většina z vás ho určitě už nejméně jednou navštívila.

A na závěr tip na film, který stojí určitě za shlédnutí. Není to nic jiného než nová Bondovka v podání Daniela Craiga se jménem Casino Royale. Dlouho dopředu se polemizovalo, jestli je blonďák Daniel Craig důstojný nástupce. Sám jsem trochu skeptický. Ale hodnocení 87/100 na serveru csfd.cz mě utvrdilo, že minimálně za návštěvu kina to stát bude.



Páteční ftípky

Proti režimu
Můžete definovat kdo je komunista a kdo antikomunista?
Jistě. Komunista je ten, kdo četl díla Marxe a Lenina.
Antikomunista je ten, kdo jim porozuměl.

Husák a volby
Ronald Reagan se setkal s Gustávem Husákem. Bylo to v době, kdy se jak v
USA, tak v Československu připravovaly prezidentské volby.
„Ja vím, že asi patnáct miliónů voličů bude proti mně,“ povídá Reagan.
„Ale i tak mě zvolí.“ „Zrovna jako u nás!“ zvolal Husák.

Rozdíly
Víte, jaký je rozdíl mezi ruským optimistou, pesimistou a realistou?
Optimista se učí anglicky.
Pesimista se učí čínsky.
Realista sedí doma a maže kalašnikova…



Poděkování Czechia.com

Chtěl bych poděkovat společnosti ZONER software, s.r.o.(provozovatel serveru czechia.com) za poskytnutí webhostingu LinuxPHP5 v ceně 290,– Kč na 1 rok zdarma. Tento webhosting jsem získal v rámci oslav 10. výročí založení. Pokud chcete tento velmi výhodný webhosting získat také, stačí když k nim převede vaši českou doménu. Musíte si ale pospíšit, akce trvá pouze do 20.11.2006. Smlouva se uzavírá na dobu neurčitou, takže není problém za rok přejít k jinému(levnějšímu) poskytovateli.