Otevírejte PDF rychle a spolehlivě s Foxit PDF Reader

Foxit PDF Reader - pryč s Adobe Acrobat Reader ! Dlouhou dobu jsem žil v představě, že pokud chci korektně otevírat PDF dokumenty, musím používat Adobe Acrobat Reader. Z Acrobatu se ale s každou novou verzí stávala větší a pomalejší aplikace. Naštěstí existuje zdařilá náhrada kterou je program Foxit PDF Reader. Největší změna je v tom, že se PDF dokumenty rázem otevírají mnohem rychleji. Jinak je program velmi podobný Adobe Acrobat Readeru po fuknční stránce. Samotný program je velký pouhé 2MB oproti 20MB konkurenci a je zdarma.

Download: http://www.foxitsoftware.com/…rd_intro.php



Nová Opera 9.2 zase o fous lepší

Před pár dny byla vydána ostrá verze nové Opery 9.2 pro PC. Změny spočívají hlavně v opravě chyb, takže by Opera měla být ještě stabilnější a rychlejší. Přesto nás čeká jedna novinka jménem Speed Dial.

Co to je Speed Dial?
Do češtiny by se tento název dal volně přeložit jako rychlý přístup, ostatně tento termín je použit v české mutaci Opery 9.2. Tento výraz se mi ale příliš nelíbí, a proto raději zůstanu u anglického „spííd dajl“. Speed Dial je personalizovaná úvodní stránka, ale úplně triviálně řešená formou devíti obrázků. Tyto obrázky slouží jako rozcestník. Některým čtenářům může být tato funkce povědomá z Opera Mini, verze prohlížeče určená pro chytré telefony, kde byla tato funkce otestována.

Stáhnout: Opera 9.2



Maturitní písemná práce bylo utrpení

Utrpení především proto, že jsem nebyl zrovna dvakrát zdravý. Měl jsem hroznou rýmu, což není zrovna příjemné v takovém stavu psát jakoukoliv písemku. Témata patřila letos k těm lepším. Já si po dlouhém(ve skutečnosti jsem byl hned rozhodnut) vybral téma číslo 3. A to hned z několika důvodů. Docela dost čtu různé články nejen v novinách, a tak mám trochu představu, jak by měl vypadat. Ze slohových forem by měl obsahovat od každého něco – zamyšlení, vypravování,… Důležitý je poutavý nadpis. Téma mi bylo také docela blízké. A na jaké téma jsem vlastně psal? Schválně zkuste zapřemýšlet, co byste si vybrali vy.

1. Pouze život, který žijeme pro ty ostatní, stojí za to.
Pomoc druhým je skoro povinnost. Charita je skoro móda. Léčí svět nebo chlácholí svědomí?
Úvaha

2. Chycen a polapen …
Člověk v zajetí reklamy. Vpád reklamy do našich životů.
Fejeton

3. Volný čas je nejdůležitější částí našeho života
Koníčky vlastní i nevlastní.
Článek do časopisu

4. Ať žije český film
Chodí se ještě do kina? A na co?
Referát

Jen pro úplnost doplním, že studuji Gymnázium Bučovice.

Update 25.5.2007
Z maturitní písemné práce jsem dostal trojku.



KeePass – bezpečnost až na prvním místě

KeePass - menuVětšina lidí si neuvědomuje, jak jsou jejich data cenná do té doby, než o ně přijde. To je prostě fakt, který nezmění i tento článek. Ale existuje ještě jedno nebezpečí, které je mnohem horší než když o data přijdete fyzicky! Je to odcizení citlivých dat. Data se dají ukrást jednoduše, stačí je mít slabě zabezpečené nebo vůbec nejhorší je nemít zabezpečené. Teď pomineme chyby jednotlivých programů, kterých lze také využít pro získání citlivých údajů. Nejčastější ochranou je tedy u emailů, ftp, apod. heslo. Určitě nebude na škodu, když tu shrnu pár základních věcí, jak s hesly zacházet.

Pokračování