Pari ve Springfieldu

Simpsonovi - můj avatarBlíží se premiéra mnou velmi očekávaného filmu Simpsonovi a na internetu koluje další z mnoha řeťezovek. Tentokrák je úkolem vyrobit si na oficiálním webu vlastní avatar, který by se vám měl co nejvíce podobat. Já jsem takový bohužel nenašel, ale tenhle se mi líbil 🙂

Odkaz na zdroj: Český Springfield



Smrtonosná past 4.0

Smrtonosná past 4.0Tak se všichni příznivci dočkali, John McClane (Bruce Willis) je zpět, aby zabránil cyber teroristům zničení celé americké infrastruktury. Sám McClane je ale policajt devadesátých let, a tak mu s moderními technologiemi musí pomáhat hacker Justin Long (můžete znát třeba z filmu Hele kámo, kdo tu vaří).

„A million bad guys in the world and I gotta kill one with feet smaller than my sister's“ Plakát s touhle větou mi vysí v pokoji již od útlého mládí (Na světě je milion bastardů a já musím zabít toho, kterej má menší nohu než moje sestra)

Oficiální text distributora

Amerika je při oslavách Dne nezávislosti napadena velmi rafinovaným útočníkem. Ten využívá nejmodernější technologie, aby napáchal co největší škody na americké infrastruktuře a uvrhl zemi do chaosu. Jeho promyšlený plán však má jednu trhlinu. Nepočítá s tím, že existuje John McClane (Bruce Willis), který je v proklatě dobré formě.

Čtvrté pokračování mimořádně úspěšné série s Brucem Willisem jako nekompromisním protivníkem teroristů všeho druhu a všech národností, slibuje klasickou akční podívanou. V záplavě všech nejmodernějších trikových filmů tak nabízí nejen hrdinu ze staré školy, ale i klasické automobilové honičky, detonace, pořádného záporného hrdinu a střet postmoderního „počítačového“ světa se zdravým selským rozumem.

A můj názor, jakožto skalního příznivce Johna McClana

Film se mi líbil, podle mě se jedná o zdařilé pokračování. Je pravda, že se film občas dostává úplně mimo realitu(stíhačka), což mu podle mě trochu sráží. Nicméně je to akčňák, a tady se na realitu moc nehledí. Těším se, až film shlédnu doma a připomenu si pár dobrých hlášek. Nejvíce mě asi zklamalo to, že Johna McClana nenechali na konci umřít, jak se psalo dříve. Každý další dil už totiž bude jen žďímačka peněz. Moje pořadí Smrtonosných pastí je: jednička(nepřekonatelná – nápad, akce, hlášky „I have a machine gun Ho Ho Ho“), čtverka, dvojka(možná ji hodně ubírám, ale to bude tím, že jsem ji viděl aspoň 50×) a trojka(to byl krok vedle, nelíbila se mi). A jaké je vaše pořadí? Můžeme to probrat v komentářích.

Moje výsledné hodnocení je 90/100.



Apache 2.2 a PHP 4.4.0 – 4.4.7

Minule jsem tady psal jak nainstalovat Apache 2.2, PHP 5.2 a MySQL 5.1 na Windows Vista. V té době jsem ještě netušil, že se do oficiální distrubuce PHP 4.4.7 nedostal modul php4apache2_2.dll, který je potřeba ke komunikaci s Apache 2.2, protože nový Apache 2.2 má předělané API. Zkrátka podpora PHP4 se nám nějak stále více a více uzavírá a nutí nás přejít na mnohem lepší PHP5 a v budoucnu na PHP6. Jenže stále existuje hodně projektů, které jsou psány pro PHP4 a zatím není důvod migrovat na novější PHP. V praxi by to totiž byly akorát vyhozené peníze. Ale abych se dostal k řešení, které samozřejmě existuje, protože PHP4 má mnoho příznivců.

Stačí si potřebný soubor stáhnout ze stránek http://www.apachelounge.com/download/ konkrétně php4apache2.dll-php4.4.x.zip. Dále stačí postupovat podle přiloženého readme. Vše zase funguje tak jak má.