The IT Crowd pokračuje!

The IT Crowd

The IT Crowd je britský sitcom, který je právě vysílán na Channel 4. Po úspěšné první sérii se právě začala vysílat druhá, která pravděpodobně první ve všech ohledech předčí.

O seriálu

V tmavém suterénu společnosti Reynholm Industries pracují a defakto i žijí dva obyčejní IT pracovníci – Roy a Moss. Jejich celodenní náplní je poskytovat technickou podporu zaměstnancům společnosti. Většinu problémů vyřeší jednoduše otázkou: „Zkusili jste to zapnout a vypnout?“ Jednoho dne jejich harmonický pracovní režim naruší nový personální manager Joe, která původně snila o kanceláři v oblacích. O počítačích neví prakticky nic. Což vede k řadě komických situací, kdy předstírá že pracuje na počítači aniž by ho měla zapojený v zásuvce a podobně. Moss je také charakteristický odporem k jakékoliv práci, a tak když začne hořet kbelík s odpadky, raději kontaktuje hasiče, jak jinak než emailem. Roy je rozený šoumen, a tak není divu že v seriálu vystřídá velké množství triček.

České stránky o seriálu IT Crowd a download: http://www.theitcrowd.cz
Oficiální stránky seriálu IT Crowd na Channel 4: http://www.channel4.com/…d/index.html



5 rad, které mi pomohly zvýšit zisk z AdSense

Jako na většině webů, můj zisk z AdSense začal stagnovat. Zkusil jsem tedy udělat pár úprav, které by mě mohly vrátit zpět do černých čísel.

1. Lidé jsou již na vzhled vaší reklamy zvyklí

Máte v zásadě dvě možnosti, jak připoutat znovu pozornost lidí, kteří se na váš web vrací. Já jsem šel cestou jednodušší a jen změnil barvy. Mnohem lepší by bylo v jednom příspěvku kombinovat více formátů reklam, ale to si nechávám zatím v záloze, protože by to už bylo komplikovanější.

Pokračování



Aktualizace WordPress 2.0.5 CS na 2.2.2 CS

WordPress jsem dlouho neaktualizoval, protože to není práce zrovna na chvíli a nikdy se mi to nechtělo podstupovat. Dneska jsem se k tomu konečně dokopal a určitě nelituji…

Doporučuji všem zachovávat tento postup aktualizace

  • Nejprve nainstalovat čistou instalaci WordPress do samostatné složky
  • Nastavit přístupové údaje do databáze v souboru wp-config.php
  • Provést aktualizaci databáze na následující adrese http://localhost/…/upgrade.php
  • Nahrát si vlastní vzhled a vyzkoušet, jestli vše funguje, tak jak má
  • Postupně nahrávat zpět pluginy(zjistit aktualizace) a aktivovat jeden po druhém
  • Pokud budete mít štěští, tak nyní máte aktualizováno 🙂

Pluginy, které mám aktuálně aktivované

Odkazy



Začínáme se Zend Framework 1.0

Aktualizovaná verze pro Zend Framework 1.5 využívají nových komponent Zend_Layout a Zend_Form je od 2.6.2008 k dispozici na https://blog.pari.cz/…framework-15 !!!

Tento dokument se v anglickém originále nachází na stránkách Akra's DevNotes – Getting Started with the Zend Framework. Sepsal ho Rob Allen. Překlad byl sepsán krátce po vyjití Zend Framework verze 1.0 (25.8.2008). V současné době je na světě Zend Framework 1.5 a Rob Allen aktualizoval jeho článek Getting Started with the Zend Framework 1.5.

Verze Zend Framework Poslední aktualizace
1.4.4 1.0 a novější 6.4.2008

Tento tutoriál byl vytvořen proto, aby vám poskytl základní představu o použití Zend Framework. Jeho využití si budeme demonstrovat na základní aplikaci využívající databázi.

Pokračování



Zend Framework 1.0.1 a jeho základy

Zend Framework logo Již je to nějaký ten pátek, co jsem začal programovat v PHP ba dokonce několik let. Tenkrát jsem byl nadšený z toho, když mi phpčko vypsalo malou násobilku. Doba pokročila a před pár týdny byla vydána finální verze Zend Framework 1.0. Každý, kdo to myslí s PHP vážně, by aspoň měl vědět, že něco takového existuje, určitě je to krok správným směrem. Vždyť Zend je firma, která má k vývoji PHP velmi blízko (2 lidé ze Zendu se přímo podílejí na vývoji PHP).

Co to je vůbec framework?

Framework je softwarová struktura, která slouží jako podpora při programování a vývoji a organizaci jiných softwarových projektů. Může obsahovat podpůrné programy, knihovnu API, návrhové vzory nebo doporučené postupy při vývoji. Cílem frameworku je převzetí typických problémů dané oblasti, čímž se usnadní vývoj tak, aby se návrháři a vývojáři mohli soustředit pouze na své zadání.(zdroj: wikipedia.org)

Pokud toto slovo přeneseme do běžného života, dalo by se to přirovnat vrcholovému sportovci, který mám svůj organizační tým. Nestará se tedy o to, jestli má nabroušené brusle, apod. Může se soustředit pouze na svůj výkon. Stejně tak framework obstarává základní funkce jako je přihlašování, kontrola údajů, vyhledávání, apod.

Pokračování



Google funguje jako kalkulačka, převodník měn a jednotek

GoogleDěkuji Václavu Šírovi aka llook za názornou ukázku zajímavého využití vyhledávače google jako kalkulačka či převodník měn. Nyní již nemusím spouštět hloupý Windows kalkulátor. Samožřejmě takových vychytávek umí Google více, jejich popis naleznete na oficiální nápovědě k vyhledávači Google.

Příklad použití:

Některé další možnosti naleznete na oficiálních stránkách Google Calculator [EN] a Google Guide [EN].



Robert T. Kiyosaki – Bohatý táta chudý táta

Robert T. Kiyosaki - Bohatý táta chudý táta Nestává se často, že bych přečetl nějakou knihu, která se netýká programování www stránek. Po dlouhé době jsem musel udělat vyjímku, protože mě navnadily komentáře na stránkách podnikanivusa.com u článku Kolik penez je potreba, abyste v zivote nemuseli pracovat.

Hlavní myšlenka knihy je „Nepracuji pro peníze!“ ale „Peníze pracují pro mě!“

Kniha byla pro mě velmi zajímavá a poučná. Doporučuji přečíst všem, co nechcou jít v životě s davem a chcou se vymanit z tzv. „krysího závodu“. Kniha mi dala směr, kterým bych se chtěl v životě ubýrat. Nemá cenu psát tu obsáhlou recenzi, protože kniha již byla recenzována jinde a mnohem lépe než bych dovedl já. Odkáži vás tedy na recenzi knihy na serveru navolnenoze.cz – Bohatý táta chudý táta.

Protože kniha patřila mezi bestsellery, autor napsal ještě druhý díl, který si chci co nejdříve koupit a přečíst. Jmenuje se BOHATÝ TÁTA CHUDÝ TÁTA – CASHFLOW KVADRANT.

Pár bodů dávám dolů jen kvůli tomu, že byla kniha psána pro americké prostředí, ale i Evropan v knize nalezne spoustu zajímavých informací. Moje hodnocení 95/100.



Jak vydělávat na internetu?

Logo Invia.czV jedné knize, kterou právě čtu – Bohatý táta, chudý táta od Robert T. Kiyosaki se píše: „Nepracuji pro peníze!“ ale „Peníze pracují pro mě!“. Kniha je velmi zajímavá, ale o ní až někdy příště. Její myšlenkou je to, že bychom měli dosáhnout stavu, kdy peníze vydělávají peníze bez našeho přičinění. K tomu se snažím postupnými kroky dopracovat. Dobrým způsobem jak začít, je zapojit se do nějakého affiliate (partnerského) programu. Možností je spousta, dnes bych se rád zaměřil na affiliate program od společnosti Invia.cz.

Spousta lidí jezdí na zájezdy díky affiliate programu od Invia.cz zadarmo. Chcete patřit mezi ně? Čtěte dále!

Pokračování



Dovolená Lipno

Letošní dovolenou na přelomu července a srpna jsem strávil u Lipenské nádrže na Šumavě. Bohužel počasí nám moc nepřálo, a tak zůstalo jen u koupání v bazénu v Českém Krumlově. Na druhou stranu jsem zase místo válení u vody více cestoval po okolí a podíval se na zajímavá místa. A jelikož je možná mezi vámi někdo, kdo plánuje strávit dovolenou u Lipna, tak zde popíši pár míst, které by neměl vynechat.

Začneme pěkně od začátku. Ubytováni jsme byli ve městě Horní Planá v krásném novém penzionu „U Kohoutů“ přímo na náměstí. Byla to strategická pozice ve středu města, takže v okolí byla spousta restaurací a přímo naproti supermarket.

Pokračování