Dokončeno: Blog přesunut na doménu weblog.pari.cz

Včera díky přesunu stránek na jiný webhosting došlo k cca 5 hodinovému výpadku domény pari.cz včetně emailů. Pokud jste mi něco psali, pošlete to prosím znovu.

Nyní je tedy následující uspořádání:

  • PARI.CZ – Pari – webdesign studio
  • WEBLOG.PARI.CZ – Pari – weblog – zde se právě nacházíte
  • NICKELBACK.PARI.CZ – Neoficiální stránky skupiny Nickelback
  • WEBDESIGN.PARI.CZ – stránka zrušena (přesměrováno na pari.cz)


Přesun stránek na nový webhosting

Jak už jistě víte, rozhodl jsem se neprodloužit smlouvu se společností Czechia.com. Mým novým poskytovatelem webhostingových služeb je děčínská společnost Savana.cz. Jako každý přechod i tento bude mít své porodní bolesti, protože změna bude zásádní. Od příštího týdne přesunuji svůj weblog „do pozadí“ na subdoménu. Nová adresa tedy bude weblog.pari.cz (zatím samozřejmě nefunkční).

Všechny odkazy mám přesměrovány přes mod rewrite na novou adresu, takže pro lidi, kteří přijdou z vyhledávačů nenastane žádná změna.

Změna ale nastane pro ty, kdo mají stránku v oblíbených. Na doméně pari.cz se bude nacházet úplně jiný obsah. Nebojte se, porno to nebude 🙂 Není to tak težké zjistit, web už běží online, jen ho ještě ladím.



Zkušenosti se společností Czechia.com po roce používání

Před necelým rokem jsem byl vděčný společnosti Czechia.com, že mi poskytla webhosting v ceně 290,– Kč / měsíc na rok zdarma. Po roce již bohužel stejné nadšení nesdílím.

Pokračování



Česká doména pouze za 99,- Kč !!!

Náhodou jsem narazil na web www.kvapem.cz, kde máte možnost koupě české domény za 99,– Kč bez DPH. To tu ještě nebylo 🙂 Akce je omezena na prvních 1000 registrací.

Pokračování



Zapomeňte na YouTube, je tu lifecasting !

Lifecasting je nový fenomén začínajíci se rychle šířit internetem.

Justin Kan - justin.tv S rozšiřujíci se dostupností vysokorychlostního internetu vládnou zábavě na internetu videa. YouTube a jemu podobné služby zná snad každý. Ale teď američané přišli s něčím lepším. Jak by se vám líbilo sledovat život nějakého člověka 24 hodin denně? Že už to tu bylo? Tohle nemá nic společného s reality show typu BigBrother nebo Vyvolení. Tihle lidi to dělají hlavně pro zábavu. To, co dělá lifecasting tak populárním je interaktivita. S člověkem, jehož sledujete můžete pomocí chatu živě komunikovat.

Pokračování



Jak na JavaScriptové tlačítko vytisknout?

Spoustě lidí by se mohlo zdát, proč tu tento příspěvek píši, vždyť je to úplně primitivní. Jak si ukážeme za chvíli, pokud chcete ošetřit opravdu všechny možnosti nestačí napsat jen <a href=„javascript:window.print()“>Vytisknout</a>

JavaScript je užitečná věc, ale stále existují lidé či zařízení, kteří ho mají ať už úmyslně či neúmyslně vypnutý. Tito uživatelé jsou tedy „ochuzeni“ o možnost vaše stránky tisknout, respektive musí použít tisk přímo v prohlížeči. V tom by tedy nebyl žádný problém, o možnost tisku nepřijdou. Nicméně na stránce se jim zobrazuje tlačítko TISKNOUT aniž by fungovalo, což je matoucí. Proto je výhodné, aby celý text byl generovaný JavaScriptem. Je to sice o něco složitější, ale vy přece chcete mít dokonalé stránky nebo ne?

Pokračování