Malá revoluce: Na Windows Vista lze provozovat IE6

Ano je tomu skutečně tak, prakticky od vydání Windows Vista se čekalo, až bude možné provozovat standalone verzi IE6, tedy bez použití virtualizace. Nyní přišel na svět software IETester .

IE Tester - Standalone IE6, IE7, IE8 inlude Windows Vista Nedokáže spustit starý známý Internet Explorer, ale funguje jako by nový prohlížeč, kde si formou nové záložky můžete vybrat vykreslovací jádro. Na výběr máte všechny potřebné verze – IE 5.5, IE 6, IE 7 a IE 8 (beta). Samotný program nebo raději prohlížeč se nachází v alfaverzi, což znamená, že se nehodí pro ostré nasazení. Nicméně do budoucna se nám tu tvoří zajímavá alternativa k virtualizaci hlavně pro lidi se slabším hardware.

Jen tak na okraj, všimli jste si, že více a více programů začíná používat styl ovládání ribbon? Osobně jsem si na něj zvykal poměrně dlouho v Office 2007, ale rozhodně je to krok kupředu. Zajímalo by mě, jak to má Microsoft vyřešené ohledně patentů, že zatím nevznesl žádné námitky vůčí kopírování ribbonu.



Který webhosting je nejlepší?

Tak na tuto otázku neexistuje jednoduchá odpověď. Někdo si pořídí vlastní server, o který se ale musí sám starat. Pro mě je momentálně výhodnější outsourcing těchto služeb. Už jsem vystřídal k desítce webhosterů od neplacených až po premiové .

Momentálně se aktuální projekty snažím přesouvat na savanu . Jsem spokojen, až na pár neplánovaných výpadků, což ale toleruji. Také bych jako nevýhodu mohl posuzovat i prodlevu při změně nastavení až 30min. Tyto operace ale dělám jen při vytvoření domény, takže mi to také příliš nevadí. Marně hledám důvody, proč přejít ke konkurenci. Líbí se mi, že pod jedním účtem mohu mít více domén, což v našich končinách není běžné.

Nedávno jsem ukončil spolupráci s webhostingem webdum.com , který nebyl schopen ani po 14 dnech vysvětlit, proč u nich nefunguje CMS Made Simple . Radím nebrat, pokud plánujete nasazení nějakého CMS, budete mít akorát problémy.

Pro napsaní tohoto článku mě inspirovala diskuze na živě.cz – Zkušenosti s českými hostéry



Jdeme péct, ale počítač nevypínat naopak!

Internet je malý zázrak, vždyť díky němu jsem získal tolik znalostí o kterých se mi dříve ani nezdálo. Během tohoto víkendu jsem se naučil péct i medovník díky videoreceptu od paní Ivany .

Medovník je druh dortu medově-karamelové chuti. Sestává z tenkých medovníkových plátů, které jsou spojené hustým krémem. Před konzumací se dort nechává nejméně jeden den odležet. Recept na tento dort pochází z Ukrajiny. (zdroj wikipedia.org)

Pokračování



Jak se vyhnout používání čističe?

Každý webdeveloper, který nepoužívá tabulkový layout, ale moderní css layout s floatováním se dostane do problému, kdy se mu prvky vyjmou z nadřazeného bloku, který se vzápětí zcvrkne. Pak mu nezbývá ve většině případů nic jiného, než použít nesématický prvek <div style=„clear: both“></div> před uzavřením nadřazeného bloku.

Tento prvek se musí vložit do kódu pouze kvůli IE6, modernější prohlížeče podporují pseudo třídu :after. Na tomto postupu tedy není nic špatného a na většině mých projektů ho využívám také. Objevilo se ale mnohem elegantnější řešení, které spočívá v přidání pouze jednoho řádku css kódu nadřazenému bloku! Toto řešení není žádná novinka, ale já jsem ho neznal. Dříve jsem používal trochu krkolomnější řešení viz. How To Clear Floats Without Structural Markup , které ale způsobovalo i problémy a já se tedy vrátil k původnímu řešení.

Pokračování



Google AdSense opět „vylepšilo“ inzeráty

Úpravy Google AdSense se projevují nečekaně a náhodně, než jsou nasazeny nadobro. Dnes se mi ve škole poštěstilo spatřit další novinku – nyní si můžete vybírat z více inzerátů. Slouží k tomu šipky, které se zobrazí v levém dolním rohu. Jedná se tedy spíše o kosmetickou úpravu, protože se nedá předpokládat, že by byla nějak ve větší míře využívána. Nicméně výdělky Google AdSense v poslední době stagnují, a tak i tato změna může přinést tolik potřebný růst tržeb. Jak šipky vypadají na mém blogu se podívejte níže.