Ebay buyer protection – nechtěná zkušenost

logoebaycoukJiž dlouho jsem uvažoval o tom, že si koupím nový mobil. Jako správný geek jsem chtěl mít v mobilu všechny ty věci, které dnes letí – GPS, WIFI, 5MPix foťák a hlavně to neměla být žádná cihla. Nakupovat na Ebay se zdálo jako ideální volba.

Nechtělo se mi ale utrácet za nový mobil částku blížící se 10 000,– Kč. Rozhodl jsem se tedy, že slevím ze svých požadavků a mobil nebude nový ale použitý. Stejně se u mě beztak dlouho neohřeje, tak aspoň tolik neprodělám. Nakonec jsem si vybral starou verzi Nokia N95 . Splňovala veškeré mé požadavky a navíc se dala sehnat za slušnou cenu.

Pokračování



Jak si vybrat kvalitní židli k počítači

futuristic-chair Dobrý řemeslník podřebuje kromě své zručnosti i kvalitní nástroje. Pro programátora tímto nástrojem není vrtačka, ale kvalitní židle. Problém ale je, jak kvalitní židli poznat od té méně kvalitní. Na trhu jsou stovky druhů různých židlí od stovek korun až po desítky tisíc korun.

1. Kvalitní židle = základ úspěchu

Nadpis je brán s nadsázkou, ale kus pravdy na tom bude. Přeci jen v našem sedavém zaměstnání strávíme minimálně třetinu dne na židli. To mi připomíná reklamu na matrace, kdy jedna společnost zdůrazňovala, že se vyplatí investovat velké peníze do jejich kvalitní matrace (samozřejmě reálná cena byla mnohem nižší), když na ni strávíte třetinu života! Pravdu samozřejmě měli, ale tím se dostáváme k druhé stránce věci: kvalitní židle neznamená automaticky drahá židle.

Pokračování