Windows Live Custom Domains – problém s doručováním?

Abych byl upřímný, tak na Windows Live Custom Domains mě navnadil Radek Hulán. Vyzkoušel jsem a byl až do nedávna maximálně spokojený. Teď se ale objevil vážný problém, některé emaily zkrátka nechodí!

Pokračování



MyPhoneExplorer a import dat ze souboru MPB

Dříve jsem vlastnil několik mobilů značky Sony Ericsson v řadě a samozřejmě jsem pro zálohování využívál bezkonkurenční program MyPhoneExplorer . Dnes jsem potřeboval vytáhnout ze staré zálohy jedno telefonní číslo. Nicméně ukázalo se to jako docela problém.

Pokračování



Změny 2009 – nový design, nové stránky

Je to již nějaký ten pátek, co jsem naposledy na svém blogu obměnil design. Nyní si tedy prohlížíte web ve verzi 9. Jak se vám líbí?

Nový svěží design s nádhernou typografií

Hned na začátek musím na sebe prásknout jednu věc – tentokrát jsem z časových důvodů design nevytvořil, ale koupil a jen kosmeticky doladil. Design vytvořilo studio Valen. Na designu se mi především líbí jeho jednoduchost, která je podtržena dokonalou typografií. Troufám si říct, že je to nadčasový design, který se neokouká ani za rok či dva. Co si myslíte vy, je podle vás až moc jednoduchý? Ztratil web osobitost a identifikovatelnost? Těším se na vaše podnětné komentáře.

Založil jsem s kamarádem nové webové studio pod značkou MEPA

Byl to logický krok, protože jak známo ve dvou se to lépe táhne. Pokud je navíc jeden z jiné země je to plus na druhou. Snažíme se vytvořit něco dynamického, nepotřebujeme žádné kanceláře, jsme schopni se přizpůsobit Vám zákazníkům. Máme kontakty na nejrůznější externí pracovníky, kteří dané problematice dokonale rozumí. Chtěli bychom tedy celou spolupráci zaštiťovat, vést tým lidí za společným cílem. Vyžadovat kvalitu bez kompromisů, pokud to rozpočet dovolí. Já vím, zní to až příliš ambiziózně, ale cíle musí být vysoké (aby bylo kam snižovat 🙂

Připravenou internetovou prezentaci naleznete na www.mepa.cz



Káva zadarmo a pro všechny!

Už při účasti na WEBEXPO v říjnu 2008 jsem byl potěšen možností konzumace kvalitní kávy od společnosti Čerstvá káva zdarma. Teď jsem zaregistroval podobnou nabídku , ale nyní se týká celého českého a slovenského internetu. Stačí mít vlastní stránky…

Kvalitní káva zadarmo?

Princip je jednoduchý – stačí když na své stránky umístíte odkaz na stránky prodejce . Ani nemusíte psát článek jako já. Navíc pokud se registrujete do provizního systému , můžete si i nějakou tu korunu vydělat. Pokud přes váš odkaz někdo koupí balení kávy nebo rovnou celý kávovar dostanete podíl.

Čerstvá káva je základ – čerstvě upražená, čerstvě namletá

Nedávno jsem si koupil kávovar s mlýnkem – Ariete Café Roma Plus 1329.1 , takže už se na kávu zdarma těším, třeba se stanu věrným zákazníkem. Zatím jsem ve fázi, kdy zkouším různé značky a stále hledám tu pravou. Základem je, aby káva byla čerstvě upražená. Takovou kávu obtížně koupíte v supermarketu. Kávu si ale doma sám praží asi málokdo, takže vám nezbyde nic jiného, než spoléhat na prodejce. Druhý krok k dobré kávě ale ovlivnit můžete. Kávu si doma sami namelete těsně před spotřebou. To vás posune o velký skok dopředu v kvalitě připravené kávy. Nicméně stále jsem na začátku a vím, že mám ve znalostech přípravy kávy ještě velké rezervy.



Šablona MotherNature zdarma ke stažení

mothernature Už nějaký čas se mi tu válí přebytečná šablona, a tak jsem se ji rozhodl zveřejnit. Třeba se právě vám bude hodit.

Šablona je samozřejmě validní, obsahuje pouze grafiku, která je volně šířitelná a lze snadno editovat, protože jako základ je použit Blueprint CSS Framework . Jedinou podmínkou použití je zachování odkazu Sponsored by.

Na závěr jeden tip, jak vydělat nějakou korunu i na bezplatné šabloně. Princip je jednoduchý, link building hýbe světem, a proto někteří lidé neváhají zaplatit 500,– Kč a více za zveřejnění odkazu v šabloně. Pokud bude šablona úspěšná, získají tak desítky až tisíce zpětných odkazů. Zkrátka i na „ležácích“ lze něco vydělat 🙂