Telefonica O2 mi přidala nulu k vyúčtování

Před Vánoci jsem se rozhodl využít poukaz na 3 000,– Kč tím, že si prodloužím svůj stávající tarif. Bohužel až po prodloužení se ukázalo (Telefonica O2 upřesnila podmínky), že na využití poukazu nemám nárok. Jenomže tarif už jsem nemohl vypovědět, tak jsem jen konstatoval, že jsem udělal další blbost v životě a neřešil to. Jenomže pak mi přišlo vyúčtování…

Nějaký brigádník si asi doma zapomněl brýle a tak místo minimálního měsíčního plnění 200,– Kč napsal 2000,– Kč bez DPH. Samozřejmě následoval telefonát na linku důvěry (operátora). Tam mi slečna v telefonu sdělila, že jsem si asi nepřečetl celou smlouvu, že to tam musí být napsáno. Ani ji nepřišlo divné, že s tarifem O2 kůl si asi nebudu nastavovat minimální plnění 2000,– Kč měsíčně. To jsem si samozřejmě nenechal líbít a trval na svém.

Slečna tedy kdesi smlouvu dohledala po delším čekání a omluvila se, že to tak skutečně není. Zadala reklamaci do počítače. Říkal jsem si, tím je to vyřešené, příští účet už bude ok. Jenomže příští účet opět to stejné! Ano, mají na to 30 dní, takže proč spíchat. Urgence přes telefon. Ujištění, že už to bude vyřešeno. Druhý den smska s úspěšně vyřešenou reklamací. Snad tento příběh tímto končí. Nevím jestli se podobné věci stávají i u konkurečních operátorů?



Google Chrome je hravý aneb JavaScript trochu jinak

google_chromeJak je známo, Google je hodně otevřená společnost a jejich programátory práce baví. Důkazem jsou stránky Google Chrome Experiments. Podívejte se jak Google demonstruje rychlost vykonávání JavaScriptu ve svém prohlížeči Chrome.

Nutno dodat, že spousta JavaScript ukázek funguje v pohodě i v Opeře (dle testů nejpomalejší prohlížeč co se týče JS). Hlavním důvodem je tedy demostrace možností, které JavaScript zvládne a ty mě samotného překvapily! Například renderování 3d modelu Apple iPod nebo Browser Ball – interakce mezi více okny.

Zbytek najdete na adrese: http://www.chromeexperiments.com/



WordPress: Jak zamezit vytváření RSS feedu

rss-wordpress-disable Občas vytvoříte stránky, u kterých je nežádoucí, aby fungoval RSS feed. Například tak lze zabránit jednoduchému vykrádání obsahu od konkurenčních stránek. Samozřejmě pouze pokud to nebude příliš omezovat čtenáře. Bohužel Wordpress tuto základní věc neumí řešit sám a je potřeba to řešit vlastními silami. Ukážu vám dohromady tři způsoby, jak docílit stejného výsledku.

Pokračování



Vyzkoušeno: Dell XPS M1330 – Next Bussiness Day

xps_m1330Před měsícem jsem vybíral notebook pro přítelkyni a volba padla právě na Dell XPS M1330 . Výhody této značky a tohoto notebooku snad ani nemusím rozebírat. Bohužel asi před týdnem se stala nemilá věc. Podsvícení displeje přestalo fungovat. Tedy fungovalo třeba až po hodině a více od zapnutí, zkrátka až se notebook zahřál. Následoval tedy telefonát na technickou podporu a návštěva technika…

Pokračování