Knihy od CPRESS bez poštovného do 31.10.2009

Shodou náhod jsem dnes zavítal na stránky knihkupectví CPRESS a všiml jsem si zajímavé akce, kdy při objednání knih do 31.10.2009 neplatíte poštovné. Což se jistě vyplatí zvlášť pokud si chcete koupit pouze 1–2 knihy.

Další zajímavou nabídku je Akce Šťastný týden – 10 skvělých knih se slevou 50 % a mezi těmito knihami se momentálně nalézá Planeta Google která vás tak vyjde na 125,– Kč včetně poštovného! Tato akce se bude opakovat pravděpodobně ještě několik týdnů a určitě se tedy objeví další zajímavé kousky se super slevou.

Více se dočtete na http://knihy.cpress.cz/Edition.asp?…



Jak myslí Steve Jobs a proč?

jobs_stevePrávě jsem dočetl knihu Jak myslí Steve Jobs . Ačkoliv jsem od knihy moc nečekal, postupně na Steva Jobse měním názor. Konečně jsem porozuměl filozofii společnosti Apple. Svým způsobem je to světový unikát. Není to obyčejná firma, je to kult, víra, způsob života.

Ačkoliv nejsem zastáncem společnosti Apple, můj názor na tuto firmu se začíná měnit ze záporného směrem ke kladnému (řekněme tak 7/10). Kniha byla pro mě vysoce inspirativní. Doporučuji ji přečíst každému, ale především lidem, co mají na starosti vývoj ať už výrobku či software nebo rozjezd podnikání. Základním heslem je méně je více a pokud bychom měli shrnout hlavní myšlenku tak to může být jedině slovo „zážitek“. Ten je klíčový pro produkty této firmy a soustředí se i na takové detaily jakým způsobem vybalujeme výrobek z krabice nebo jaký zvuk vydává zastrčení sluchátek do vašeho iPodu. Dalším klíčovým procesem je utajení a to na úrovni CIA možná více. Všechny tyto drobnosti vytváří jedinečnou společnost Apple, která je v segmentu domácí elektronika hodně úspěšná. Nesnaží se přesvědčit cenou, ale vším ostatním. Tak a teď už konec ódy na Apple. Udělejte si vlastní názor sami.