Drupal: Ztrácí se vám soubory při spuštění CRON?

Na svých drupalovských stránkách jsem zaznamenal divné chování po přidání nového vlastního modulu. Tento problém se na lokálním serveru nevyskytoval. Vždy přes noc se mi smazaly všechny nové obrázky. Naštěstí jsem brzy objevil, kde je problém.

Pokračování



Jak v Drupal 6 odstranit nepotřebné body?

Chvíli jsem si lámal hlavu, jak odstranit textové pole body, které u některých příspěvků nemá význam (položka v kalendáři). Nakonec je to velmi jednoduché! Stačí dát upravit Content type a najít záložku Submission form settings. Poslední krok je smazal label u políčka body a uložit. Políčko se již nebude zobrazovat.

Je to trochu schované, ale hlavní je, že to jde. Drupal 7 to má mnohem lépe vyřešené díky integrovaným Fields přímo do jádra.



Barcamp Vsetín 2011

Další vydařená akce je za mnou. Byl to můj první Barcamp a zcela určitě ne poslední. Je málo míst, kde člověk potká tolik zajímavých lidí během jednoho dne.

Pokračování



Skutečný úspěch se měří množstvím kopií

Dlouho jsem přemýšlel, jak se mám postavit k tomu, že jsou moje texty kopírovány a vydávány za vlastní. Tento problém dříve nebo později řeší asi každý, kdo se pohybuje na internetu a produkuje dostatečně kvalitní obsah. A jak jsem tento problém jednou pro vždy vyřešil?

Pokračování



Přehled knih pro vývoj modulů v Drupal 7

Po několika letech vývoje vyšla 5. ledna 2011 finální verze podle mě nejlepšího CMS systému postaveného na oblíbené kombinaci LAMP (nicméně nová verze má již širší podporu). Pro ucelenou představu o tomto systému doporučuji přečíst jednu z těchto knih.

Pokračování