Drupal Views a počet výsledků

Pro pokročilejší stylování jsem potřeboval zjistit, zda můj view vrací nějaké výsledky. Nicméně jsem nikde na netu nenašel hotové řešení a tak jsem jedno napsal.

Pokračování



Drupal 7 a theme_node_submitted

Údajně pro zjednodušení práce byla v novém Drupal 7 zrušena funkce theme_node_submitted. Podíváme se, jak ta jednodušší práce vypadá 🙂

Pokračování



Drupal 7 – jak na vlastní page template dle vocabulary

Drupal 7 je v základu již hodně obsáhlý, ale bohužel se do jádra nedostaly i některé základní funkce. V minulém článku jsem psal o stylování fields . A dnes se podíváme jak Drupal 7 přinutit používat jinou template pro page na základě vocabulary.

Pokračování



Drupal 7 – fields a jejich stylování

Drupal 7 přišel s docela radikální změnou v oblasti CCK, které byly konečně integrovány do jádra. Nyní tedy vyvstává otázka, jak je nejjednodušeji nastylovat?

Pokračování



WAMP server vs XAMPP server – který je lepší?

Před nedávnem jsem si pořídil SSD disk a s tím souvisela přeinstalace Windows. Rozhodl jsem se, že vyzkouším místo několik let využívaného WAMP serveru konkurenční XAMPP server. A jak to dopadlo?

Pokračování



Lepime.cz – Vzácná shoda nápadů na logo?

Před nedávnem jsem tu psal o tom, že jsou moje texty kopírovány a nyní tu máme další podobný případ, ale tentokrát se jedná o samotné logo obchodu!

Pokračování



Google Analytics for Ubercart nefunguje?

Google Analytics je jeden z klíčových produktů pro fungování elektronického obchodu minimálně pokud se bavíme o malých a středních obchodech.

Ubercart již v sobě obsahuje modul Google Analytics for Ubercart a tak je jeho implementace snadná. Stačí příslušný modul zapnout a vše bude fungovat. Problém nastane, pokud přestane fungovat. Chvíli to trvá, než si toho někdo všimne, pokud denně nesledujete konverze.

Tento problém ale řešilo více lidí a problém byl v tom, že modul Google Analytics přešel na nový způsob asynchronního sledování. Naštěstí existuje kolem Ubercart rozsáhlá komunita a tento problém jsem neřešil sám a samozřejmě existuje patch. Podrobnosti se lze dočíst na http://drupal.org/node/922230 Tento patch byl také zařazen do vývojové verze Ubercart. Osobně jsem to vyřešil právě aktualizací na vývojovou verzi, protože dle mých zkušeností je dostatečně stabilní a zatím to nevypadá na vypuštění stabilní verze (poslední je stará více než půl roku).

Jako bonus ještě odkaz na článek jak nastavit v Google Analytics sledování nákupního košíku pro Ubercart.