Chudý Honza, bohatý John přečteno

john-knihaTuto knihu jsem si před více než měsícem koupil od Vembla, ale až nyní se dostávám k tomu, abych napsal tyto řádky. Hned jak mi přišla, tak jsem se pustil do čtení a knihu za odpoledne přečetl. Jako stálý návštěvník blogu Podnikání v USA jsem s Johnovým stylem už dobře seznámen – píše stručně a výstižně. Kniha má 130 stran a obsahuje spoustu zajímavých informací. Kdo by chtěl knihu koupit, mohu ji prodat za 449,– Kč včetně poštovného i s Johnovým podpisem.

Proč číst knihu o podnikání v USA?

Přiznám se, že jsem už tento argument slyšel, ale myslím si, že v dnešním globálním světě, kdy se věci zpravidla k nám dostávájí ze západu je dobré o Americe něco vědět. Ideální je Ameriku navštívit (to už jsem si splnil), pobýt zde nějaký čas (to si snad splním) a pak až dělat nějaké závěry a soudy. Líbí se mi například to, že v USA funguje kapitalismus „správně“, zkrátka nezáleží koho znáš, ale co můžeš nabídnout. Ostatně to je jedním z hlavních důvodů, proč se tam John přestěhoval.

Celkově se mi kniha líbíla, je pěkné sledovat Johnova rozhodnutí takřka v reálném čase na jeho blogu a pak se v knize dozvědět, že to skutečně fungovalo. Kniha doporučuji všem, kdo nechce celý život sedět na zadku na jednom místě a nadávat na vše okolo. Nelituji trochu vyšší ceny na české poměry (ostatně z někoho udělám milionáře a to je dobrý pocit 🙂



Komentáře

Zatím nikdo nepřidal komentář, můžete být první.

Přidej vlastní názor

  • Author Avatar

    Ty


Comment Arrow




O autorovi

Petr Parimucha

Vítejte na mém blogu, rád bych se v krátkosti představil. Je mi 26 let. Momentálně nejvíce času věnuji projektu Lepime.cz - obchod se samolepkami na zeď a tvorbě webů postavených na redakčním systému Drupal pod značkou MEPA.CZ.