Modul pro Ubercart – XML feed pro zbozi.cz a jiné srovnávače

Žádný schopný modul pro vytvoření zdroje pro české porovnávače cen neexistoval. Rozhodl jsem se, že si napíši vlastní. Brzy jsem pochopil proč.

V České republice existují desítky srovnávačů cen (trh před pár roky připomínal dnešní situaci slevových serverů), ale naštěstí se postupně konsolidovaly a pro většinu si vystačíte s dvěma rozdílnými xml feedy.

Jako nejdůležitější je samozřejmě u nás brát Zbozi.cz – který nepochopitelně vyžaduje kódování windows-1250 a nevyžaduje příliš mnoho informací což je škoda. Na druhé straně je Heureka.cz, která již používá standardní feed v kódování utf-8 a lze uvést mnoho různých parametrů.

A proč tedy neexistuje veřejně dostupný modul? Protože každý obchod je jiný a potřebuje úpravy na míru. Univerzální modul by byl téměř k ničemu, respektive by musel být příliš složitý (mnoho možností co ještě zahrnout a co už ne).

Já osobně jsem si naprogramoval jednoduchý modul, který se spustí pomocí CRON 1× denně a aktualizuje feed uložený v xml souboru na serveru. Zároveň se vygeneruje ve všech požadovaných formátech. Udělal jsem si i jednoduchou administraci, kde mám odkazy na jednotlivé feedy.

Máte zájem o podobný modul?

Jelikož mám modul funkční a dokáži ho snadno přizpůsobit komukoliv, rád vám vytvořím vlastní na míru. Kontaktujte mě prostřednictvím stránek mepa.cz



Komentáře

Zatím nikdo nepřidal komentář, můžete být první.

Přidej vlastní názor

  • Author Avatar

    Ty


Comment Arrow




O autorovi

Petr Parimucha

Vítejte na mém blogu, rád bych se v krátkosti představil. Je mi 26 let. Momentálně nejvíce času věnuji projektu Lepime.cz - obchod se samolepkami na zeď a tvorbě webů postavených na redakčním systému Drupal pod značkou MEPA.CZ.