Drupal 7 – Jak vyzrát na settings.php?

Při vývoji Drupal webu je zbytečné uchovávat dvě verze konfiguračních souborů. V dnešním článku si ukážeme, jak si vytvořit jeden konfigurační soubor, který bude správně fungovat na vašem počítači, ale i na ostrém serveru.

Pokračování



Drupal 7 – Jak ve Views na počet hodnot ve field?

Dnes pro vás mám tip, jak vyřešit poměrně častý problém, kdy potřebujeme znát počet položek v jednom field. Například v bloku se nám často hodí znát počet fotek u fotogalerie. Bohužel základní Views nám s tímto problémem nepomohou a je potřeba použít modul Views PHP

Pokračování



Drupal 7 – Jak obejít renderovací mechanismus views

Nejprve asi každého napadne otázka proč vlastně obcházet renderovací mechanismus Views? S novou verzí Views 3 je sice o mnoho důvodů méně, ale pořád jich několik zůstává. Jaké to jsou?

Pokračování



Geek na cestách – prodloužený víkend v Římě

Před pár dny jsem se vrátil z prodlouženého víkendu v Římě. Římské památky zřejmě každý zná, takže nemá cenu popisovat, které to jsou a proč se tam podívat. Nicméně pro tuto cestu jsem vyzkoušel dvě nové služby o kterých bych se chtěl zmínit. Pravděpodobně je zná málo lidí, takže se pokusím o malou osvětu, aby to nebyla jen geekovina, ale běžná věc.

Pokračování