Angel hosting – když se čas naplnil

Angel hosting jsem používal téměř 2,5 roku poté, co jsem opustil Rightway doslova za pět minut dvanáct (asi za měsíc jim kompletně havaroval server a zákazníci se už nedostali ke svým datům). Bohužel nic netrvá věčně a dnes jsem se definitivně rozloučil i s Angel hosting. Co mě k tomu vedlo se dozvíte dále v článku.

Společnosti se často na začátku vytýkalo, že se jedná o projekt živnostníka Michala Rudolfa, který se o vše staral sám. Bohužel toto období patřilo k těm nejlepším. Navíc kolem roku 2010 prakticky neexistovala konkurence na českém trhu, protože „odladěné“ VPS s jednoduchou administrací na trhu prostě chybělo. Ten kdo nezvládal konfiguraci serveru tak měl možnost získat pokročilou službu za pár korun (včetně možnosti instalace různých doplňkových balíčků). Bohužel po přechodu na nové rozhraní bylo potichu upuštěno od správy serveru. Od této doby již váš server nikdo neaktualizoval. Mnoho zákazníků o tom určitě neví dodnes, že by bylo vhodné provést aktualizace jejich VPS.

Navíc letos na jaře došlo k prodeji hostingu společnosti XHOSTING.CZ, který byl opět tak tajný, že mnoho z klientů o tom dodnes neví!

Výpadky, zálohy a další problémy

Přesunujeme se do současnosti, kdy jsem nejen já zaregistroval výpadky, které trvaly desítky minut (u někoho údajně i několik dní). Dalším problémem je, že Angel hosting přestal zálohovat a tento nedostatek není od února 2012 vyřešen. Řešení bylo přislíbeno na konec června 2012, což je samo o sobě dlouhá doba, ale i tento termín nebyl splněn. Mohu se tak pouze domnívat, že v případě havárie disku bych nepřišel o část dat. Od dneška jsem toto riziko snížil, protože jsem přesunul poslední projekt k jinému poskytovateli, který získal mou důvěru, že se k mým datům bude chovat mnohem zodpovědněji.

Na závěr zbývá akorát dodat, že na trhu se neustále přiostřuje a dlouhodobě se nedá přežít s problémovým produktem. To by si měl uvědomit i Angel hosting. Každopádně mě již ztratili a doporučovat je již nebudu, konkurence je dnes už lepší.



Komentáře

  1. Simon Berka 11.07.12 14:58

    Comment Arrow

    kam jsi sel?


  2. Pari 11.07.12 15:10

    Comment Arrow

    Většinu jsem přesunul k Websupport, ale teď v krátké době velké výpadky… líbilo se mi, že umožňují používat Drush (za příplatek) což je snad jediný CZ/SK managed hosting, který to umožňuje. Dále jsem byl natěšený na Varnish, ale ukázalo se, že je to hodně odlehčená (pasivní) verze, což mě docela zklamalo. No a několik dní jsem řešil to, že přes jejich SMTP server nešlo z Drupalu odesílat emaily, protože nerespektují prioritu MX záznamů. Ideální to není, asi se už vykašlu na naše hostingy a vyzkouším zahraničí (pokud mají datacentrum v Evropě tak rozdíl v odezvě bude minimální). Ty pořád používáš Angel hosting?


  3. Šimon Berka 12.07.12 19:59

    Comment Arrow

    JJ, pořád. Už ale taky hledám kam migrovat ale je to složitý. Potřebuju root, ale ta administrace se taky hodí…


  4. Pavel 31.07.12 08:57

    Comment Arrow

    Souhlas, mám naprosto stejné zkušenosti, o víkendu jsem přesunul většinu projektů pryč.


  5. Martin 31.07.12 09:03

    Comment Arrow

    Ikarův pád. :)


  6. Xdm 26.08.12 22:30

    Comment Arrow

    Doporučte prosím alternativu kterou jste zvolili…


  7. Vojtech 04.09.12 22:23

    Comment Arrow

    VPS Free.


  8. MPASPID 25.10.12 19:00

    Comment Arrow

    k dnesnemu dnu presuvam cca 200 domen okamzite prec!!! Tento hosting je shit, nespolahlivy a firma nekomunikuje takmer vobec so zakaznikmi. Dokonca i ich domeny ako http://www.angel-hosting.cz/ a http://www.v-web.cz/ im padli. Do prdele…


  9. Radek 05.11.12 23:46

    Comment Arrow

    Koukám že se zmátořili, zase zálohují, téma z Webtrhu zmizelo, komunikují a vše se vrací do starejch kolejí. Nějaké postřehy od vás co ještě zůstáváte? A jak je to s netio? Říkal mi známej, že nějak si na obnovu záloh najmuli externí firmu a co já vím tak pro Angel dělají něco oni. Zkušenosti s netio někdo nemá? Co jsem koukal na ceny tak nejlevnější nejsou, ale pokud by to měl bejt funkční Angel a měli jim to opravovat? Já jsem z Angelu přešel na Savanu, ale potřebuju VPS a netio by mohlo bejt řešení. Ale ještě váhám.


  10. Jarda 24.01.14 09:57

    Comment Arrow

    Kradou, nechají mě zaplatit doménu, kvůli blížící se expiraci a tvrdí, že jim nic nepřišlo. Jedno období domény jsem platil 2× !


  11. Raziel-CZ 31.05.14 02:20

    Comment Arrow

    Napíšu to úplně jednoduše. Buď to dolož, anebo lžeš. ;-)


Přidej vlastní názor

  • Author Avatar

    Ty


Comment Arrow




O autorovi

Petr Parimucha

Vítejte na mém blogu, rád bych se v krátkosti představil. Je mi 26 let. Momentálně nejvíce času věnuji projektu Lepime.cz - obchod se samolepkami na zeď a tvorbě webů postavených na redakčním systému Drupal pod značkou MEPA.CZ.