Standalone IE7 a IE6 na Windows XP a Windows Vista

Jakožto webový vývojář musím své projekty přizpůsobit pro všechny běžně používané prohlížeče. Před pár měsíci mi Microsoft přidal práci navíc vydáním sedmé verze Internet Exploreru. Uvědomuji si ale, že je to rozhodně krok vpřed. Za pár let, až bude IE 6 na ústupu stejně jako IE 5.5 a starší v současné době, mi práci citelně ulehčí, protože pro tento prohlížeč již bude zbytečné stránky optimalizovat. Rodina prohlížečů, pro které stránky nyní optimalizuji, se tedy rozrostla na tyto prohlížeče:

  • Internet Explorer 6 SP1
  • Internet Explorer 7
  • Firefox 2
  • Opera 9.2

Jak na více verzí IE v jednom operačním systému?

  1. Nejlepší je stáhnout si Microsoft Virtual PC 2007. A potom do něj nainstalovat operační systém a prohlížeč, který potřebujete.
  2. Stáhnout si standalone verzi prohlížeče na stránkách http://tredosoft.com/IE7_standalone . Dostupné jsou prakticky všechny dosud vyšlé verze IE – IE3, IE4, IE5, IE5.5, IE6 a konečně IE7. Největší nevýhodou je nemožnost provozovat standalone IE na nejnovějším systému od Microsoftu – Windows Vista.


Komentáře

Zatím nikdo nepřidal komentář, můžete být první.

Přidej vlastní názor

  • Author Avatar

    Ty


Comment Arrow




O autorovi

Petr Parimucha

Vítejte na mém blogu, rád bych se v krátkosti představil. Je mi 26 let. Momentálně nejvíce času věnuji projektu Lepime.cz - obchod se samolepkami na zeď a tvorbě webů postavených na redakčním systému Drupal pod značkou MEPA.CZ.