Brněnský Autosalon 2007

V sobotu jsem navštívil již poněkolikáté brněnský Autosalon, který se koná ve dnech 9–14.6.2007. Nebudu se rozepisovat o tom, co je v Brně k vidění, protože to za mě udělali jiní. Spíše napíšu pár zajímavostí ohledně Autosalonu.

Hyundai

Nejvíce jsem byl zvědavý na nový Hyundai i30(nástupce Hyundai Elantra), který se za rok bude vyrábět u nás v Nošovicích. Hyundai i30 stojí na základech slovenské Kie cee´d. Sériová výroba v Nošovicích se rozjede už v březnu 2009. Bude se samozřejmě vyrábět ve více variantách – pětidveřový hatchback, kombi(Wagon) a možná se dočkáme i berze CC 🙂 Podle mě je zdařilou konkurencí pro Škodu Octavia. Design se mi docela líbí, není tolik konzervativní jak Octavia. Vše samozřejmě nakonec bude záležet na delších zkušenostech a výsledné ceně. Jak známo, Octavia je pekelně drahá, pokud si dopřejete trochu lepší výbavu. Stále u nás, ale existuje velké množství firem, které ze zásady nakupují do firmy jen vozy Škoda, proto to bude mít nový Hyundai i30 těžké.

Volvo

Jako zaritý Volvista jsem se samozřejmě nejvíce těšil na jejich stánek. O to větší pak bylo moje zklamání, když všechny auta byly zavřeny kromě jednoho Volva C70, do kterého mě pro změnu slečna nepustila. Chápu, že je to jistý druh exkluzivity, když tisíce lidí jen „slintají“ přes sklo. Na druhou stranu tím také mohou přicházet o zákazníky, protože vnitřek Volvo je perfektní. Mají jedny z nejlepších sedadel na světě a o tento prožitek zůstává návštěvník ochuzen. Pro mě bylo asi nejzajímavější poprvé na živo spatřit Volvo C30, které bylo nedávno představeno. Vypadá nádherně, leč trochu nepraktické, protože v našich končinách si nemůžeme dovolit mít prosklený kufr.

Ford

Na stánek Fordu jsem se také hodně těšil. Vždyť byla poprvé možnost spatřit jejich velmi úspěšné a zdařilé Mondeo. Zároveň byly představeny všechny varianty – pětidveřový hatchback, sedan a kombi. Toto auto je pro mě dokonalé. Ostré, sportovní rysy s pořádně nášlápnutým motorem, to je to pravé ořechové!

Škoda

Samozřejmě tu musím zmínit letošní novinku a tou je Škoda Fabia II. Tu jsem ale měl možnost spatřit již dříve. Líbí se mi osobně více než její starší bratříček, hlavně s bílou střechou vzdáleně připomíná Mini Cooper. Mnohem důležitější pro mě ale bude vzhled verze Combi, protože jedině tato verze je pro denní použití – nákupy, dovolená, apod. Jinak vnitřek ani nemá cenu popisovat, je pěkný, ale to už známe ze Škody Roomster.
Nejvíce mě na stánku Škody ale nezaujaly jejich auta, ale jeden Korejec, který si na drzo obkresloval novou Škodu Fabia. Dost důkladně procházel dveře, nevynechal žádný šroubek. Všechno skončilo zakresleno v jeho notýsku. Můžeme se tedy „těšit“ na čínskou konkurenci? Číňané jsou tímto proslulý, viz můj předchoží článek.

Shrnut

Jak jsem vyplnil do dotazníku u východu, veletrh byl ocenil tak 80%. Měl několik nedostatků. Nejvíce mi asi vadili všudypřítomní kameramani, fotografové, mobil fotografové, … Snad neexistoval návštěvník, který by neměl žádné záznamové zařízení. Proto je asi jediné rozumné řešení focení v pavilonech zakázat. Stejně v takových světelných podmínkách je prakticky nemožné s běžným fotoaparátem natož mobilním vyfotit hezkou fotku.



Komentáře

Zatím nikdo nepřidal komentář, můžete být první.

Přidej vlastní názor

  • Author Avatar

    Ty


Comment Arrow




O autorovi

Petr Parimucha

Vítejte na mém blogu, rád bych se v krátkosti představil. Je mi 26 let. Momentálně nejvíce času věnuji projektu Lepime.cz - obchod se samolepkami na zeď a tvorbě webů postavených na redakčním systému Drupal pod značkou MEPA.CZ.