Výdaje pod kontrolou – Radek Hulán zavrhuje, mně se líbí

sMoney sMoney.EU je jednoduchý, chytrý a elegantní nástroj určený pro vedení Vašich útrat. Registrace je anonymní a používání zcela ZDARMA! (oficiální text)

Osobně jsem začal tuto aplikaci používat pro organizaci výdajů souvisejících se studiem na vysoké škole (VUT Brno – Fakulta Podnikatelská). Původně jsem si chtěl vytvořit tabulku v Excelu, ale tohle je mnohem jednodušší a lepší. Jednoduše vložíte příjem, nahážete výdaje a hned víte, kde utápíte peníze 🙂 Každou položku můžete doplnit popiskem. Umožněno je i generování různých grafů, které pro mě ale nemají praktické použítí.

Samozřejmě nejdůležitější je otázka bezpečnosti, která je do velké míry ovlivněna vaší opatrností. Ostatně jak každá webová služba. Služba je zabezpečena standartně přes kryptované heslo. Nebylo by ale od věci zašifrovat celou databázi. Za sebe ale mohu říci, že moje příjmy a výdaje ohledně vysoké školy by mohly být i veřejné, koho by zajímalo kdy jsem si koupil šalin kartu, oběd a podobně, takže otázku bezpečnosti neřeším. Názor Radka Hulána je až paranoidní, ale třeba k tomu má své důvody. Takže pro obyčejného člověka bude největší překážkou jeho lenost položky vyplňovat 🙂 Ani s tím ale autoři počítali, a tak lze nastavit periodické příjmy a výdaje. Osobně si myslím, že služba může mít úspěch například mezi studenty, ale za překpokladu, že zůstane bezplatná.

www.sMoney.EU



Komentáře

  1. raddimm 17.09.07 17:40

    Comment Arrow

    nečetl jsem názor R Hulána, ale tuto aplikaci taky pouužívám a hodnotím ji skvěle. Nedávno jsem našel podobnou ale tato je lépe zpracována, jednoduchost je úžasná a nejzajimavější je zjistění po pár měsích kde člověk utápí ty tisíce které protečou mezi prsty.


  2. Tomáš Pavelka 18.09.07 21:50

    Comment Arrow

    Co se týče zabezpečení, připravujeme SSL, šifrování databáze zatím neplánujeme. Otázka je co vše byste chtěl šifrovat, pokud by se šifrovalo vše, tak by docházelo k neúměrné zátěži databáze např. při agregačních dotazech, které se používají třeba pro souhrné přehledy nebo Vámi „nepoužívané“ grafy. Pro usnadnění zadávání peněz je připraveno i rozhraní pro mobilní telefony, nemusíte tedy čekat až se dostanete k PC 🙂


  3. Pari 18.09.07 22:13

    Comment Arrow

    Tomáš Pavelka: Chápu vás, s tím šifrováním db, že by to bylo hardwarově náročné a pro běžné potřeby naprosto zbytečné. Navíc stejně byste tím nepřesvědčil zaryté odpůrce 🙂


Přidej vlastní názor

  • Author Avatar

    Ty


Comment Arrow




O autorovi

Petr Parimucha

Vítejte na mém blogu, rád bych se v krátkosti představil. Je mi 26 let. Momentálně nejvíce času věnuji projektu Lepime.cz - obchod se samolepkami na zeď a tvorbě webů postavených na redakčním systému Drupal pod značkou MEPA.CZ.