Fejeton na téma předvánoční čas

Před Vánoci jsme dostali úkol napsat fejeton na téma předvánoční čas. Jelikož vím, že spoustě lidí i mě se hodí nějaké inspirace, tak jsem se rozhodl, že mou práci zde zveřejním. Za případné chyby samozřejmě neručím.

Vánoce jsou nejhorší období v roce. Vlastně úplně nejvíce nenávidím předvánoční čas. Čím jsou Vánoce blíže, tím je to horší. Většina lidí totiž nakupuje vše na poslední chvíli a potom se rozčiluje, že to či ono už není. Je to nejlepší čas pro dychtivé obchodníky. Nasadí na vánoční výrobky – dárkové taštičky a podobné věci přemrštěné ceny a hned druhý den po Štědrém dnu je vyprodávají za zlomek ceny. Před Vánoci totiž prodají úplně všechno i to co leželo ve výloze celý rok ladem a je už značně vybledlé od Slunce. A to málo co neprodali před Vánoci, prodají po Vánocích ve slevách a stejně na tom ještě bohatě vydělají. Zkrátka, Vánoce už se staly čistě komerční záležitostí. Vždyť skončí letní prázdniny dětem školou povinným a už jsou plné obchody stromečků, žárovek a podobných nesmyslů. Za krátko se dočkáme toho, že vánoční zboží bude prodáváno celoročně, aby se nedej bože nestalo, že některý obchodník ho bude prodávat dříve než jiný. Možná by bylo nejlepší, Vánoce úplně zrušit nebo je udělat třeba 2× do roka, což by nejvíce vyhovovalo obchodníkům a jejich peněženkám. Jediné, kvůli čemu se na Vánoce těším, je Štědrovečerní večeře. Rodina zasedne ke stolu spolu a povečeří. No schválně, kolikrát za rok se vám podaří sejít se s celou rodinou? Kvůli tomu bych Vánoce nakonec nezrušil, jen kdyby lidé tolik nebláznili. Vánoce mají být svátky klidu a pohody, která se nám pomalu vytrácí.



Komentáře

  1. martina 26.11.07 18:49

    Comment Arrow

    povedený fejeton......a bohužel i pravdivý.......


  2. Pari 26.11.07 22:44

    Comment Arrow

    Tenkrát cca před rokem bylo hodnocení mé učitelky z českého jazyka poněkud jiné. Dala mi pětku s vysvětlením, že se nejedná o fejeton. Nejsem odborník na fejetony, ale minimálně pokus o fejeton to určitě je.

    Zajímalo by mě, jak hodnotili vaši učitelé můj fejeton, budu rád za každou odpověď. Díky


  3. Halimed 11.12.08 22:51

    Comment Arrow

    Fejeton to určitě není. Je to vyprávění. Ale za snahu atd. bych dal určitě aspoň za 3.


  4. šťoural 31.03.09 21:32

    Comment Arrow

    Tohle není fejeton rozhodně. Ten mý být aktuální a hlavně vtipný!


  5. m@tthew 29.11.09 11:03

    Comment Arrow

    Fejeton to není,není to ani vyprávění jak píše někdo níže, je to úvaha,5 bych za to nedal,souhlasím s tou trojkou.


  6. Pošuk 18.11.10 20:32

    Comment Arrow

    no ja bych dal spis 6 kdyby to slo protozr toto je ta nej. pi.. co sem cet jako fejeton spise ptákovinu c neni fejeton ani vyprávění tkze souhlasim s tvou učitelkou a skus se vic snažit =D


  7. xx 18.12.11 18:05

    Comment Arrow

    5 je klasika … proč by se s vámi učitel měl mazat za „snahu“?! Podobných pětek už jsem dostal :D


Přidej vlastní názor

  • Author Avatar

    Ty


Comment Arrow




O autorovi

Petr Parimucha

Vítejte na mém blogu, rád bych se v krátkosti představil. Je mi 26 let. Momentálně nejvíce času věnuji projektu Lepime.cz - obchod se samolepkami na zeď a tvorbě webů postavených na redakčním systému Drupal pod značkou MEPA.CZ.