AdMuncher – Zbavte se otravné reklamy!

Ad Muncher logo Tímto článkem jsem vlastně proti sobě, protože vám chci doporučit, jak se všudypřítomné otravné reklamy zbavit v době, kdy jsem i já na svůj weblog nasadil Google AdSense. Jíž léta používám program Ad Muncher. Tento program vás jednoduše hned po nainstalování zbaví otrávných bannerů, flashů, vyskakovacích oken a jiných typů reklam. Také zrychlíte serfování po internetu, protože reklamy se na váš počítač vůbec nestahují. Nevěříte? Podívejte se screenshoty.

Samozřejmě nic není dokonalé, a tak se může stát, že nejsou odfiltrovány některé reklamy jak vidíte na screenshotu. Je skvělé, že v dnešní době ještě existují programy, jejichž instalační soubor zabírá necelých 500kB. Svědčí to o perfektně odvedené programátorské práci. Ad Muncher samozřejmě umí blokovat reklamu ve všech prohlížečích, takže je jedno jestli zrovna používáte Internet Exprorer, Firefox či Operu. Bannery odstraňuje i z programů jako je ICQ, Morpheus, Kazaa, Grokster, Opera, PalTalk, iMesh, Bearshare, LimeWire, apod. A důvod? Řešení pracuje přímo na úrovni odchytávání TCP/IP komunikace.

Mezi další výhody programu Ad Muncher patří zablokování nepříjemných a někdy i nebezpečných skriptů, které například zakazují pravé tlačíko, kopírování textu, apod. Díky mnoha letům vývoje je program pěkně svižný, takže ani nepoznáte, že běží na pozadí. Ad Muncher spustíte na většině operačních systému (Windows 95, 98, ME, NT4, 2000, XP a 2003).

V záložce programu Ad Muncher About je statistika kolik průměrně vám program od nainstalování ušetřil přenesených dat. Moje statistika je následující – za rok provozu 2,5GB dat(reklamy, apod.)

Program má dále velmi velké možnosti nastavení, ale to běžný uživatel moc nevyužije, protože pokročilé nastavení je poměrně složité. Z tohoto důvodu ho tady nebudu popisovat – většina uživatelů jen program nainstaluje a spustí a je s ním plně spokojena. Snad je v pár bodech zmíním co lze nastavit – filtrování určitých url adres, skriptů, zakázání změny hlavní stránky u prohlížeče, anonymní serfování a mnoho dalšího.

Teď se dostáváme k méně příjemným zprávám, Ad Muncher není zdarma. Existuje pouze 30 denní trial verze. Pokud budete chtít program dále používat, musíte zaplatit poplatek ve výši $24.95 (575,– Kč). V roce 2005 vyšel na serveru Zive.cz článek o tomto programu – AdMuncher – jedlík na reklamu.



Komentáře

  1. Staňa 27.03.07 17:08

    Comment Arrow

    Článek o programu na skrývání reklam. Je to vynikající, zvláště pak na blogu, který je reklamama doslova zamořený… Nasazení Google AdSense mi zatím nikdy nevadilo, dokud jsem nenarazil na tento blog… oprtavdu je nutné mít ty reklamy i na přehledu příspěvků v hlavičkách článků?


  2. Pari 31.03.07 21:03

    Comment Arrow

    Ano, pokud má mít reklama nějaký účinek, musí být viditelná.


Přidej vlastní názor

  • Author Avatar

    Ty


Comment Arrow




O autorovi

Petr Parimucha

Vítejte na mém blogu, rád bych se v krátkosti představil. Je mi 26 let. Momentálně nejvíce času věnuji projektu Lepime.cz - obchod se samolepkami na zeď a tvorbě webů postavených na redakčním systému Drupal pod značkou MEPA.CZ.