Děkujeme, že kouříte

Thank you for smoking Pro začátek bych chtěl poděkovat i já všem kuřákům za to, že tučnými částkami dotují náš stát. Děkuji mnohokrát.

Jedná se o poněkud starší film, ke kterému jsem se dostal především díky doporučení Qarka v článku Komunikační úrovně. Komunikace je základ a toho si je vědom i Nick Naylor, tiskový mluvčí velké tabákové společnosti. Jeho úkolem je nenásilnou formou přesvědčit lidi o tom, že kouření není špatné ba naopak, že patří k životu stejně tak jako ranní čaj. Film je založen především na dialogu a Nick Naylor je opravdu mistrem slova. Jakoukoliv zprávu dokáže elegatně dementovat ve svůj prospěch. Například, když v televizi vystoupí dítě s rakovinou, tak Nick na svou obranu představí nový program léčení rakoviny do kterého investují tabákové společnosti několik desítek milionů dolarů. Tento film vřele doporučuji. Po dlouhé době komedie, která má určitou úroveň. Moje hodnocení 70/100.

Pokud se mi během letu podaří přesvědčit alespoň jednoho člověka, aby začal kouřit. Mám zaplacenou zpáteční letenku.



Komentáře

  1. Josef Bohm 05.12.11 20:52

    Comment Arrow

    Az na to, ze jejich nasledne leceni stoji mnohem vic !!


Přidej vlastní názor

  • Author Avatar

    Ty


Comment Arrow




O autorovi

Petr Parimucha

Vítejte na mém blogu, rád bych se v krátkosti představil. Je mi 26 let. Momentálně nejvíce času věnuji projektu Lepime.cz - obchod se samolepkami na zeď a tvorbě webů postavených na redakčním systému Drupal pod značkou MEPA.CZ.