Peníze na internetu za vaše fotografie

Někdy stačí jen dobrý nápad Peníze na internetu, výdělek na internetu, jak vydělávat pomocí internetu,… podobná hesla jsou velmi častá v novinách, časopisech či na internetu. Ale většinou jde o podvod nebo směšné výdělky. Tento článek z vás také neudělá milionáře, ale určitě se jedná o zajímavou nabídku.

Povedlo se vám už někdy něco pěkného vyfotit? Pokud ano, je škoda, aby vaše fotky ležely ladem na pevném disku, když vám mohou vydělat spoustu peněz. Samozřejmě vám vysoký výdělek nikdo nezaručí, ale přinejmenším pár dolarů měsíčně by to vynést mohlo. Proč dolarů? Protože u nás není dostatečně velký trh, takže pokud chcete skutečně něco vydělat, musíte nabízet fotky v zahraničí. Tento způsob výdělku je především určen pro amatérské fotografy, kteří fotí na profesionální úrovni. Fotografie musí mít nějaké marketingové využítí, aby je vůbec někdo koupil. Za marketingové využití lze považovat téměř cokoliv – od webdesignu až po novinový článek. Kolikrát by člověk ani nevěřil, jaký obrázek může mít úspěch viz obrázek nalevo, který autorovi vydělal přes $10. Zkrátka štěstí může zkusit každý, třeba zrovna vaše výtvory budou mít úspěch.

Nenechte se odratit nízkou platbou za jedno stáhnutí, které je v řádu desítek centů. Jak kdysi dávno řekl Baťa Desetníky tvoří miliony. Zkušenost je taková, že vaši fotku si někdy stáhnou i desítky platících uživatelů. Nejlepší je asi server – ShutterStock.com. Daň za vyšší výdělky u toho serveru je obtížnější registrace, kdy musíte zaslat naskenovaný pas a úvodních 10 příkladových fotografií vašich prací. Alespoň 7 vám jich musí schválit, abyste prošli do „skupiny vyvolených“ a mohli publikovat další fotografie.

Podrobněji se tomuto tématu věnuje Petr Václavek v článku
Fotobanky – opravdu je možné vydělávat prodejem vlastních fotek a grafiky? 



Komentáře

Zatím nikdo nepřidal komentář, můžete být první.

Přidej vlastní názor

  • Author Avatar

    Ty


Comment Arrow




O autorovi

Petr Parimucha

Vítejte na mém blogu, rád bych se v krátkosti představil. Je mi 26 let. Momentálně nejvíce času věnuji projektu Lepime.cz - obchod se samolepkami na zeď a tvorbě webů postavených na redakčním systému Drupal pod značkou MEPA.CZ.