Skutečně používáte nejnovější IE9 vykreslovací jádro?

Dnes jsem shodou okolností narazil na starším webu (IE standardně nepoužívám) na drobný problém. Jednalo se o drobný grafický nedostatek. Při zkoumání jsem si všiml zajímavé věci, že většina mnou dříve nakódovaných webů používá interně vykreslovací mód kompatibilní s IE7 a návštěvníkům zbytečně kazí dojem! Jak to opravit?

Na internetu jsem nenarazil na ucelený přehled, který DOCTYPE v Internet Explorer 9 převádí na jednotlivé módy. Každopádně u nových webů radí používat jen <!doctype html> v příručce na MSDN Tím označíte, že máte web HTML5 ready a chcete využívat nejnovější technologie.

Druhou možností je v meta tagu přímo specifikovat, pro jakou verzi je web optimalizován. Touto cesto jsem se vydal i já a nyní přidávám do každé hlavičky <meta http-equiv=„X-UA-Compatible“ content=„IE=9“ />

A jak zjistit, které jádro váš web právě používá?

Nesnadnější způsob je v prohlížeči Internet Explorer (tuším 8+) stisknout klávesu F12. Spustí se vám Developer Tools a zde již vše vidíte viz obrázek níže: 



Komentáře

Zatím nikdo nepřidal komentář, můžete být první.

Přidej vlastní názor

  • Author Avatar

    Ty


Comment Arrow




O autorovi

Petr Parimucha

Vítejte na mém blogu, rád bych se v krátkosti představil. Je mi 26 let. Momentálně nejvíce času věnuji projektu Lepime.cz - obchod se samolepkami na zeď a tvorbě webů postavených na redakčním systému Drupal pod značkou MEPA.CZ.