Otestujte nový Drupal 8 snadno a rychle online

Již dlouho jsem nepsal žádný tip zaměřený na Drupal. Dnes to napravím a představím zajímavou službu, která umožní bez jakékoliv instalace otestovat nový Drupal 8 a vlastně jakýkoliv balíček, který se nachází v oficiálních repozitářích. Jediné, co k tomu budete potřebovat, je váš prohlížeč.

Možná jste se již se službou simplytest.me setkali, možná o ní slyšíte poprvé. Právě pro vás je určen dnešní článek. Jedná se o aplikaci, která vám umožní automatizovaně nainstalovat jakoukoliv verzi Drupalu, případně modulů, témat a dokonce i záplat. Určitě se vám již stalo, že se snažíte najít nejvhodnější řešení pro daný problém, což často vyžaduje zkoušení různých modulů. Díky této službě můžete vyzkoušet vše doslova na pár kliknutí.

Jak to funguje?

V zásadě je tato služba tak jednoduchá, že ani nepotřebuje další komentář. Stačí ji vyzkoušet, vše je krásně intuitivní. Jen nezapomeňte, že na vyzkoušení máte 30 minut, pak bude vaše dočasná instalace smazána (pokud si vytvoříte účet, tento limit se prodlouží na 1 hodinu). Projekt vytvořil Patrick Drotleff pocházející z Německa kterému můžete osobně poděkovat třeba na nadcházejícím Drupalconu v Praze v září 2013.

Drupal 8 online

Čím tedy začít a co otestovat jako první? Zřejmě každý, komu vývoj Drupalu není lhostejný, jako první bude chtít vyzkoušet nový Drupal 8. Usnadním vám klikání, stačí navštívit tento odkaz http://simplytest.me/…t/drupal/8.x Tato služba má velmi dobře našlápnuto, aby se stala v následujících měsících oficiální součástí Drupal.org (díky možnosti testovat vývojové verze a aplikovat záplaty výrazně usnadňuje proces kontroly a tím i zrychluje samotný vývoj).

Jedná se zkrátka o další věc, která z Drupalu dělá ekosystém, který nemá obdoby.



Komentáře

  1. Michal Janík 19.04.13 21:27

    Comment Arrow

    Díky Pari za tip.


  2. Drupal 07.09.13 13:37

    Comment Arrow

    Taky díky:-) tohle mi úplně uniklo


Přidej vlastní názor

  • Author Avatar

    Ty


Comment Arrow




O autorovi

Petr Parimucha

Vítejte na mém blogu, rád bych se v krátkosti představil. Je mi 26 let. Momentálně nejvíce času věnuji projektu Lepime.cz - obchod se samolepkami na zeď a tvorbě webů postavených na redakčním systému Drupal pod značkou MEPA.CZ.