5 rad, které mi pomohly zvýšit zisk z AdSense

Jako na většině webů, můj zisk z AdSense začal stagnovat. Zkusil jsem tedy udělat pár úprav, které by mě mohly vrátit zpět do černých čísel.

1. Lidé jsou již na vzhled vaší reklamy zvyklí

Máte v zásadě dvě možnosti, jak připoutat znovu pozornost lidí, kteří se na váš web vrací. Já jsem šel cestou jednodušší a jen změnil barvy. Mnohem lepší by bylo v jednom příspěvku kombinovat více formátů reklam, ale to si nechávám zatím v záloze, protože by to už bylo komplikovanější.

2. Používejte více reklamních jednotek

Google AdSense vám dovolí na jedné stránce vytvořit maximálně 3 reklamní jednotky, proto je využívejte, zvláště pokud píšete delší články. Reklamu nahoře v příspěvku jsme totiž už zvyklý očima přeskočit.

3. Zkuste i jiné formáty AdSense pro vyhledávání a AdSense doporučení

Tyto jednotky se mi moc neosvědčili na weblogu, protože mám návštěvníky, kteří vyhledávání prakticky nepoužívají a AdSense již důvěrně znají. Na větším serveru ale AdSense pro vyhledávání určitě má smysl.

4. AdSense je velmi zrádné

Ano, přesně tak. Již zítra může být váš účet zrušen. Budťte opatrní a neklikejte na vlastní reklamu. Ani se do Google AdSense administrace nepřihlašujte na veřejném počítači, v práci, apod. Každá IP adresa je při přihlášení logována a pokud je z ní kliknuto na reklamu, tak to může mít vážné následky.

5. Nechlubte se

Nechlubte se výdělky, protože na internetu se pohybuje spousta závistivých lidí, kteří by vám mohli vaše AdSense reklamy „vyklikat“. Pokud proti tomu chcete bojovat, nainstalujte si na server clicklogger. Doporučuji například polský Contextual Tracker , který využívá PHP a MySQL.


Přečtěte si také:




Komentáře

  1. hobík 17.08.13 22:50

    Comment Arrow

    Vím, že klikat si na vlastní reklamy se nemá, ale s tím veřejným počítačem jste mne dostal. Nedávno jsem byl na dovolené v jednom moravském penzionu a samozřejmě jsem sem i do administrace Adsense přihlásil ze svého notebooku. To abych se teď bál, že někdo z dalších hostů narazí na mé stránky a klikne si na reklamu?


  2. Míla 11.02.14 17:34

    Comment Arrow

    Ahoj, mám taky Adsense a jsem docela spokojená, ale nechápu, jak mi někdo může vyklikat reklamy? To jsem ještě neslyšela, co to znamená? Děkuji za odpověď. Míla.


Přidej vlastní názor

  • Author Avatar

    Ty


Comment Arrow




O autorovi

Petr Parimucha

Vítejte na mém blogu, rád bych se v krátkosti představil. Je mi 26 let. Momentálně nejvíce času věnuji projektu Lepime.cz - obchod se samolepkami na zeď a tvorbě webů postavených na redakčním systému Drupal pod značkou MEPA.CZ.