Dobré služby si dělají reklamu samy: Google Zprávy

Google Zprávy konečně v České Republice - agregátor více než 400 zdrojů!Další v zahraničí velmi populární služba Google News byla přeložena a upravena pro naši malou zemičku.

O co se jedná?

Google Zprávy není nový zpravodajský server, jak si možná někteří z vás myslely. V podstatě je to pouze agregátor zpráv z různých zdrojů, kterých u nás existuje několik. Obsahuje jich zatím zhruba 400. Co ho ale dělá jedinečným je alchymie, která se skrývá za řazením zpráv podle důležitosti. Nikdo si tedy nemůže zaplatit za to, aby zprávy z jeho serveru byly řazeny přednostně. Za vším stojí Google, který pravděpodobně využívá k řazení bohaté zkušenosti z vyhledávání.

Rodina Google News nyní čítá 48 regionálních verzí v 19 různých jazycích.

Zprávy odteď pouze objektivní prosím

Tak takový filtr pochopitelně zatím neexistuje, ale tím že Google Zprávy združují velké množství zdrojů je zajištěna mnohem lepší objektivnost. Spoustu zpráv si můžete přečíšt v různém podání na různých serverech. Nejste tak „vázáni“ jen na Novinky.cz nebo Aktuálně.cz. Zprávy jsou aktualizovány každých 15 minut, takže je stále co číst.

Už mě nudí ta politika…

Není nic jednoduššího než si zprávy personalizovat a nastavit si jen zprávy, které vás zajímají. Lze si stránky personalizovat do takové míry, že nastavíte klíčová slova a podle nich se vám budou vybírat zprávy. Například pouze zprávy týkající se HC Kometa Brno. Škoda, že to nefunguje naopak, například když máte už pokrk zpráv o Paroubkovi tak napsat něco ve stylu (^Paroubek). (pro neznalé regulérních výrazů, stříškou se značí negace)

Zdroj: Blog Google Česká republika: Zprávy Google – nyní i v České republice



Komentáře

Zatím nikdo nepřidal komentář, můžete být první.

Přidej vlastní názor

  • Author Avatar

    Ty


Comment Arrow




O autorovi

Petr Parimucha

Vítejte na mém blogu, rád bych se v krátkosti představil. Je mi 26 let. Momentálně nejvíce času věnuji projektu Lepime.cz - obchod se samolepkami na zeď a tvorbě webů postavených na redakčním systému Drupal pod značkou MEPA.CZ.