Počítač v obyváku aneb Windows Media Center v akci – úvod

FIC Spectra Před pár týdny jsem vybíral do obyváku nový DVD rekordér s digitálním tunerem. Zjistil jsem, že je jich zatím jako šafránu. Našel jsem pouze tyto: THOMSON DTH 8653 E, PHILIPS DVDR 7260H a PIONEER DVR-540HX-S. Jejich cena se pohybuje kolem 13–14 tisíc, když nepočítám Thomson, který nemá ani HDMI výstup. Takže jsem zkusil jinou cestu. Vzpomněl jsem si, že jsem kdysi četl o počítači, který je přímo určený do obyváku a dá se ovládat přes dálkový ovladač stejně jako DVD rekordér. Jedná se takzvaný HTPC(Home Theater Personal Computer), který se dá k mému velkému údivu poskládat do 20 tisíc! Spoustu zajímavých informací můžete zjistit z článku na Svět hardware – Media Center (skoro) zdarma? V Superkoupi Světa hardware !

Moje konfigurace:

Do sestavy je potřeba přikoupit LowProfile grafickou kartu, protože integrovaná grafická karta nemá S-Video výstup, takže nelze připojit klasickou televizi přes SCART. Celková cena je zhruba 16 700,– Kč s DPH + Windows Media Center za cca 3 000,– Kč. Sestavu mám objednanou, doručena by měla být do konce týdne, potom se s vámi podělím o zkušenosti.



Komentáře

Zatím nikdo nepřidal komentář, můžete být první.

Přidej vlastní názor

  • Author Avatar

    Ty


Comment Arrow




O autorovi

Petr Parimucha

Vítejte na mém blogu, rád bych se v krátkosti představil. Je mi 26 let. Momentálně nejvíce času věnuji projektu Lepime.cz - obchod se samolepkami na zeď a tvorbě webů postavených na redakčním systému Drupal pod značkou MEPA.CZ.