Největší horské dráhy na světě

Před pár týdny jsem se vrátil z Ameriky a na závěr mého pobytu jsem se rozhodl trochu odreagovat na horských dráhách. Jenomže horské dráhy v Americe jsou jiné a zpravidla vždy extrémní.

Já jsem navštívil zábavní park Six Flags – Great Adventures v Jackson city ve státě New Jersey asi hodinu cesty z New York. Patří k největším na světě s 13 horskými dráhami. Pro mě bylo určitě největším lákadlem a výzvou nejvyšší (140 metrů) a nejrychlejší (z 0 na 206km/h za 3,5 sekundy) horská dráha Kingda Ka otevřená v roce 2005. Ta byla bohužel zavřena z důvodu poruchy po úderu blesku. Ostatně není se čemu divit, protože je vidět na vzdálenost desítek kilometrů 🙂 Pokud vás zajímá jak vypadá jízda na této dráze, podívejte se:

Kingda Ka – nejvyšší a nejrychlejší horská dráha na světě

El Toro

Další neméně zajímavou horskou dráhou v tomto zábavním parku byla dřevěná horská dráha El Toro, kterou uvedli do provozu v roce 2006. Je vysoká 55 metrů a nejvyšší rychlost je 110km/h. Kdo někdy jel na dřevěné horské dráze, určitě mi dá za pravdu, že je to nářez. Sám jsem se bál jít podruhé 🙂 Ostatně podívejte se na video.

Nitro

Druhá nejvyšší horská dráha v parku Great Adventures, má 70 metrů a je odsud pěkný výhled do okolí a dost času rozhlédnout se kolem sebe. Absolvoval jsem za deště a bylo to super, ikdyž ty pády mi nedělaly moc dobře 🙂 Nitro bylo otevřeno v roce 2001.

Great American Scream Machine

Moje nejoblíbenější, pro mě taková oddechovka, protože se mi loopy líbí. Patří k nejstarším, protože byla otevřena již v roce 1989. Šel jsem hned 2× po sobě, protože ráno ještě nebyly žádné fronty.

Batman

Batman je skvělý obsahuje tolik zákrutů, že pořádně nevíte kde jste 🙂 Tuto jsem si prostě musel dát hned 2×. Podívejte se sami.

Park Great Adventures byl v roce 2006 zapsán do Guinessovy knihy rekordů jako park s nejvíce atrakcemi na světě, bylo jich 72. Pokud budete mít někdy cestu do New York, určitě si udělejte jeden den volna a navštivte tento zábavní park. Regulérní vstupné je $50, ale často bývají různé akce a lze mít lístek za polovinu. Z New York – Port Authority Terminal jezdí autobus přímo do parku a za zpáteční lístek dáte cca $30.

Jestli vás zajímají horské dráhy, podívejte se na stránky http://www.themeparkinsider.com/ a www.themeparkreview.com/ . Na konci roku 2009 bude také představena na slavném Nürburgringu v Německu nejrychlejší horská dráha na světě z 0 na 217km/h za 2,5 sekundy více na http://coasterglobe.wordpress.com/…-the-future/



Komentáře

  1. Petr 14.01.10 16:20

    Comment Arrow

    hustý, na to bych nevlez


Přidej vlastní názor

  • Author Avatar

    Ty


Comment Arrow




O autorovi

Petr Parimucha

Vítejte na mém blogu, rád bych se v krátkosti představil. Je mi 26 let. Momentálně nejvíce času věnuji projektu Lepime.cz - obchod se samolepkami na zeď a tvorbě webů postavených na redakčním systému Drupal pod značkou MEPA.CZ.