Instalace PHP, MySQL a Apache

Před několika lety to bylo jednoduché, nainstalovali jste si PHPTriad a vše jelo tak jak má. Teď už je situace jiná, protože PHPTriad přestal být aktualizován. Existuje sice náhrada – WAMP5 nebo VertrigoServ, ale každý kdo to myslí aspoň trochu s PHP vážně, by měl být schopen nainstalovat si PHP, MySQL a Apache sám.

Existuje na to spousta návodů, také byla vydáná kniha Linux, Apache, MySQL a PHP Instalace a konfigurace prostředí pro pokročilé webové aplikace. Tuto knihu jsem ale nečetl, takže nemohu posoudit její úroveň. Běžný uživatel si ale knihu kupovat nemusí, instalace je popsána i na internetu. Tento článek píši hlavně proto, že chci udělat reklamu na článek Instalace PHP 5.2, MySQL 5.1, Apache 2.2 a dalších nástrojů pod Windows od Jakuba Mrozka. Ten stojí mimo jiné i za sepsáním české příručky pro Smarty, a také knihovny PHP na Interval.cz



Komentáře

  1. Ronnie 08.02.07 20:11

    Comment Arrow

    Děkuji mnohokrát za reklamu na článek. Cením si toho!


Přidej vlastní názor

  • Author Avatar

    Ty


Comment Arrow




O autorovi

Petr Parimucha

Vítejte na mém blogu, rád bych se v krátkosti představil. Je mi 26 let. Momentálně nejvíce času věnuji projektu Lepime.cz - obchod se samolepkami na zeď a tvorbě webů postavených na redakčním systému Drupal pod značkou MEPA.CZ.