Chudý Honza, bohatý John přečteno

john-knihaTuto knihu jsem si před více než měsícem koupil od Vembla, ale až nyní se dostávám k tomu, abych napsal tyto řádky. Hned jak mi přišla, tak jsem se pustil do čtení a knihu za odpoledne přečetl. Jako stálý návštěvník blogu Podnikání v USA jsem s Johnovým stylem už dobře seznámen – píše stručně a výstižně. Kniha má 130 stran a obsahuje spoustu zajímavých informací. Kdo by chtěl knihu koupit, mohu ji prodat za 449,– Kč včetně poštovného i s Johnovým podpisem.

Pokračování



Největší horské dráhy na světě

Před pár týdny jsem se vrátil z Ameriky a na závěr mého pobytu jsem se rozhodl trochu odreagovat na horských dráhách. Jenomže horské dráhy v Americe jsou jiné a zpravidla vždy extrémní.

Já jsem navštívil zábavní park Six Flags – Great Adventures v Jackson city ve státě New Jersey asi hodinu cesty z New York. Patří k největším na světě s 13 horskými dráhami. Pro mě bylo určitě největším lákadlem a výzvou nejvyšší (140 metrů) a nejrychlejší (z 0 na 206km/h za 3,5 sekundy) horská dráha Kingda Ka otevřená v roce 2005. Ta byla bohužel zavřena z důvodu poruchy po úderu blesku. Ostatně není se čemu divit, protože je vidět na vzdálenost desítek kilometrů 🙂 Pokud vás zajímá jak vypadá jízda na této dráze, podívejte se:

Pokračování



Navigujeme se v New York pomocí iPhone

Nedávno jsem se vrátil z 10 denního pobytu v Americe, kde jsem strávil většinu času právě v New York. Teď nechci psát o samotném pobytu, to možná někdy příště. Chtěl bych se zaměřit na navigaci po městě, kdy jsem využíval hlavně iPhone.

Vlastním iPhone 3G s OS 3.0 takže jsem bohužel nemohl použít nový elektronický kompas, který by mi situaci značně usnadnil. Ulice jsou na Manhattan pravoúhlé, takže se snadno podle čísla ulice zorientujete, kde jste. Problém nastává, že se obtížně určuje, kde je východ a západ, takže se mi častokrát stalo, že jsem šel po správné ulici ale na opačnou stranu.

Pokračování