Yahoo poskytne neomezený email zdarma

Tento dárek všem uživatelům dala společnost ke svému desetiletému výročí. Původně měli yahoo emaily „pouze“ 1 GB. Což se možná pro vás může zdát dostatečný prostor. Především když vzpomeneme na doby, které určitě všichni pamatujeme, kdy měla emailová schránka velikost 10 MB. Změna na „neomezeno“ bude probíhat od května.

Google

První průlom do těchto stojatých vod udělal Google se svou službou gmail. Nabídl jako první na světe u freemailu kapacitu 1GB. Bohužel, služba byla dlouho pro běžné smrtelníky nedostupná. Za pozvánky, díky které jste si mohli vytvořit emailovou schránku, se platili stovky dolarů na černém trhu. Nyní již je situace jiná a do gmailu se od začátku roku může i u nás registrovat každý bez pozvánky. U gmailu došlo také k navýšení kapacity na přibližně 2,8 GB. A proč přibližně? Kapacita totiž neustále narůstá po setinkách kB.

Možná by někoho napadlo, že „neomezený“ email je zbytečný. Není! Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že už jsem emaily musel mazat. A to dělám nerad 🙂

Seznam

Téměř identickou kopií gmailu je u nás seznam email. Proč také vymýšlet něco jiného, když už je to jednou vymyšlené a funguje to dobře. Ten momentálně nabízí kapacitu 2GB a je otázkou času, kdy bude muset kapacitu také navyšovat, aby držel krok s dobou. Kapacita emailové schránky je to, co většinu uživatelů netrápí, protože jejich schránka je využita maximálně ve stovkách MB. Mnohem více je štve, že má seznam email často výpadky. To by se mělo zamezit vytvořením druhé geograficky oddělené serverovny.

Zdroj: http://theinquirer.net/default.aspx?…



Komentáře

Zatím nikdo nepřidal komentář, můžete být první.

Přidej vlastní názor

  • Author Avatar

    Ty


Comment Arrow




O autorovi

Petr Parimucha

Vítejte na mém blogu, rád bych se v krátkosti představil. Je mi 26 let. Momentálně nejvíce času věnuji projektu Lepime.cz - obchod se samolepkami na zeď a tvorbě webů postavených na redakčním systému Drupal pod značkou MEPA.CZ.